Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάταγμα για την απαγόρευση αγοράς εξοπλισμού από Huawei και ZTE εξετάζει ο Trump

Διάταγμα για την απαγόρευση αγοράς εξοπλισμού από Huawei και ZTE εξετάζει ο Trump
Ως δικαιολογία για την απαγόρευση, ο Trump θα επικαλεστεί την ασφάλεια
Κλιμακώνεται η εμπορική ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump να εξετάζει την έκδοση προεδρικού διατάγματος για την απαγόρευση αγοράς εξοπλισμού από τους κινεζικούς τεχνολογικούς κολοσσούς Huawei και ZTE.
Ως δικαιολογία για την απαγόρευση, ο Trump θα επικαλεστεί την ασφάλεια, καθώς οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ο εξοπλισμός των εταιρειών αυτών χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση της Κίνας για κατασκοπεία, όπως μεταδίδει το Reuters.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η σύλληψη της Meng Wanzhou, οικονομικής διευθύντριας της γιγαντιαίας κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας και κινητής τηλεφωνίας Huawei, στο Βανκούβερ, προκάλεσε διπλωματική διένεξη ανάμεσα στο Πεκίνο, την Οτάβα και την Ουάσινγκτον.
Τη Meng Wanzhou η οποία είναι κόρη του ιδρυτή της Huawei και αφέθηκε τελικά ελεύθερη με εγγύηση, βαρύνουν κατηγορίες ότι παραπλάνησε πολλές πολυεθνικές τράπεζες όσον αφορά συναλλαγές που συνδέονταν με το Ιράν και εξέθεσε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αυτά στον κίνδυνο παραβίασης των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης