Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Ο Jerome Powell δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από τον προεδρία της Fed - Η θέση του είναι ασφαλής

Λευκός Οίκος: Ο Jerome Powell δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από τον προεδρία της Fed - Η θέση του είναι ασφαλής
Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Kevin Hassett, τόνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump «δεν έχει καμία πρόθεση να απομακρύνει τον Powell»
Στο γεγονός ότι ο επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, δε διατρέχει κανέναν κίνδυνο να χάσει τη θέση του στην προεδρία της τράπεζας αναφέρθηκε σήμερα ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Kevin Hassett, γεγονός που τον καθιστά τον τελευταίο εκπρόσωπο της αμερικανικής κυβέρνησης ο οποίος προσπαθεί να καθυσηχάσει τις αγορές.
Οι πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, μέσω των οποίων εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την πρόσφατη αύξηση επιτοκίων της Fed, έφεραν ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να απομακρύνει τον Jerome Powell από την προεδρία της τράπεζας.
Συγκεκριμένα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε χθες (26/12), ο κ. Hassett τόνισε ότι «ο πρόεδρος έχει εκφράσει διαφορές με τον Jerome Powell, αλλά η δουλειά του είναι 100% ασφαλής», διευκρινίζοντας εν συνεχεία ότι «ο πρόεδρος δεν έχει καμία πρόθεση να απομακρύνει τον Powell».
Παράλληλα, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο Donald Trump είναι ευχαριστημένος με τον υπουργό Οικονομικών, Steven Mnuchin, ο οποίος τις τελευταίες μέρες μίλησε με Αμερικανούς τραπεζίτες και κάλεσε μία ομάδα εργασία ρυθμιστικών φορέων που στοχεύει στην ομαλή λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών.
«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο πρόεδρος είναι πολύ ευχαριστημένος με τον υπουργό Mnuchin», δήλωσε ο κ. Hassett στο Fox Business Network.
Την περασμένη εβδομάδα, ορισμένα αμερικανικά μέσα ανέφεραν ότι ο Donald Trump εξετάζει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Jerome Powell από την προεδρία της Fed, με τον Steven Mnuchin ωστόσο να διαψεύδει αυτές τις αναφορές και να δηλώνει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «ποτέ δεν πρότεινε» την απομάκρυνση του προέδρου της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης