Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Θα παραιτηθώ και θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση σε περίπτωση που έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

Καμμένος: Θα παραιτηθώ και θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση σε περίπτωση που έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών
Είναι καθήκον μου να το κάνω αυτό, από εκεί και πέρα το στράτευμα δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά είπε ο κ.Καμμένος
Την πρόθεση του να παραιτηθεί από υπουργός Εθνικής Άμυνας και να αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα σε περίπτωση που έρθει στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος.
«Είναι γνωστό ότι έχω ανακοινώσει ότι σε περίπτωση που έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή θα παραιτηθώ από Υπουργός Εθνικής Άμυνας και θα αποχωρίσω από τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Είναι καθήκον μου να το κάνω αυτό.
Από εκεί και πέρα, το στράτευμα δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά.
Το στράτευμα παραμένει ενωμένο, δεν εμπλέκεται στις πολιτικές διαφορές που μπορεί να υπάρχουν στη Βουλή των Ελλήνων, υπηρετεί τη σημαία, το εθνόσημο και την πατρίδα», ανέφερε ο κ.Καμμένος κατά την επίσκεψη του σε στρατιωτικά φυλάκια στον Έβρο.
«Μετον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού ήρθαμε σήμερα στα φυλάκια για να ευχηθούμε χρόνια πολλά στους αξιωματικούς, στους υπαξιωματικούς, στους στρατεύσιμους και στους εθνοφύλακες.
Ιδιαίτερα εδώ, στην Κομοτηνή, στη Θράκη μας, όπου οι συνθήκες είναι δύσκολες, ιδίως για τα παιδιά που έρχονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Ήθελα να τους ευχηθώ καλή χρονιά.
Η χρονιά που πέρασε ήταν από τις τελευταίες δύσκολες χρονιές της κρίσης.
Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα.
Να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις, αυτή την περίοδο της κρίσης, έδειξαν υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και υψηλό ηθικό, που βοήθησαν την πατρίδα μας να ισχυροποιηθεί γεωπολιτικά και να καταφέρει από μέρος του προβλήματος στην ευρύτερη περιοχή να είναι ο κορμός της λύσης και να αποτελεί αυτό που είπε ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, πριν από δύο εβδομάδες, τον άξονα του «πλάνου A», δηλαδή τον άξονα εκείνων των χωρών που θα φέρουν την ειρήνη, την ασφάλεια και την ισορροπία στην ευρύτερη περιοχή» είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Θράκη.
«Ανεξάρτητα από τον ρόλο τον οποίο θα έχω, η Θράκη θα είναι στην καρδιά μου και ιδίως η Κομοτηνή.
Εδώ στα Πομακοχώρια κάναμε αρκετά καλή δουλειά και θέλω να συγχαρώ και τον Αρχηγό και τον Στρατηγό αλλά και όλους τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς του Μηχανικού, τους φαντάρους μας, γιατί σε πολλά χωριά δώσαμε τη δυνατότητα να λειτουργούν τα σχολεία, να φτιάξουμε κάποιους δρόμους και κάποιες υποδομές - με όσες δυνατότητες είχε η ΜΟΜΚΑ και οι υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και του Στρατού - να λειτουργήσουμε πάλι πολιτιστικά κέντρα και όλα τα κονδύλια τα οποία θα υπάρχουν για τέτοιους σκοπούς να έρχονται εδώ.
Γιατί τα έχει ανάγκη και η Θράκη, ιδιαίτερα η Κομοτηνή και κάποια χωριά που οφείλω να πω ότι για πολλά χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένα.
Μέσα στο φυλάκιο, όπως είδατε, είπα ότι αποτελεί λάθος της Πολιτείας αυτή η παραμέληση κάποιων χωριών, ιδιαίτερα στην ορεινή Θράκη, στα οποία πρέπει να σκύψουμε, να τα αγκαλιάσουμε, να είμαστε δίπλα τους, να βοηθήσουμε να γεμίσουν με παιδικά χαμόγελα και να μην αφήσουμε κάποιους οι οποίοι χρησιμοποιώντας περίεργα κονδύλια, από περίεργες προελεύσεις, να κάνουν πολιτικές προσπαθώντας να περάσουν τις λογικές του φονταμενταλισμού και του μίσους σε μια περιοχή που ζούμε ειρηνικά οι Έλληνες, οι Έλληνες Πομάκοι, οι Έλληνες μουσουλμάνοι, η θρησκευτική μειονότητα των μουσουλμάνων, κάτω από την ασπίδα του ελληνικού κράτους, της ελληνικής Πολιτείας, που τους βλέπει όλους ίσους, όπως ορίζει το Σύνταγμα» είπε ο κ.Καμμένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης