Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλά 6 μηνών ο χρυσός - Άνοδος 0,6% στα 1.281,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κοντά σε υψηλά 6 μηνών ο χρυσός - Άνοδος 0,6% στα 1.281,10 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με κέρδη 8,10 δολ. ή 0,6%, στα 1.281,10 δολ. ανά ουγγιά
Με νέα κέρδη, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε σήμερα (27/12/2018) ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στα ασφαλή καταφύγια εν μέσω του νέου sell off στις αγορές μετοχών.
Oι επενδυτές δεν έδειξαν να πείθονται από το εντυπωσιακό ράλι που κατέγραψε χθες η Wall Street, ενώ στο επίκεντρο της προσοχής της βρίσκονται εκ νέου οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Εξάλλου, σύμφωνα με τη Wells Fargo, η χθεσινή έκρηξη ανόδου ήταν αναμενόμενη, καθώς η αγορά είχε φθάσει σε κρίσιμα επίπεδα, ενώ σημαντικό μερίδιο της ανάκαμψης θα πρέπει να αποδοθεί και στο rebalancing του χαρτοφυλακίου που κάνουν παραδοσιακά τα συνταξιοδοτικά ταμεία των αμερικανικών επιχειρήσεων στα τέλη κάθε τριμήνου.
Εν τω μεταξύ, περαιτέρω ώθηση στον χρυσό προσέφερε η αποδυνάμωση του δολαρίου.
Πιέσεις στις μετοχές και στο δολάριο ασκεί η κλιμάκωση της εμπορικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να φέρεται να εξετάζει την έκδοση προεδρικού διατάγματος για την απαγόρευση αγοράς εξοπλισμού από τους κινεζικούς τεχνολογικούς κολοσσούς Huawei και ZTE.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ως δικαιολογία για την απαγόρευση, ο Trump θα επικαλεστεί την ασφάλεια, καθώς οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ο εξοπλισμός των εταιρειών αυτών χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση της Κίνας για κατασκοπεία.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η σύλληψη της Meng Wanzhou, οικονομικής διευθύντριας της Huawei, προκάλεσε διπλωματική διένεξη ανάμεσα στο Πεκίνο, την Οτάβα και την Ουάσινγκτον.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 8,10 δολ. ή 0,6%, στα 1.281,10 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,6% στις 96,5 μονάδες.
Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,8% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,145 δολ., ενώ το δολάριο σημειώνει πτώση 0,8% έναντι του γιεν, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 110,5 γιεν.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι εν μέσω του κυβερνητικού shutdown στις ΗΠΑ, που μετρά ήδη έξι ημέρες.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει στην ανάγκη χρηματοδότησης της ανέγερσης του τείχους στα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, εξαπολύοντας σήμερα νέα επίθεση στους Δημοκρατικούς.
«Έχουν συνειδητοποιήσει επιτέλους οι Δημοκρατικοί ότι χρειαζόμαστε απεγνωσμένα Ασφάλεια Συνόρων και ένα τείχος στα νότια σύνορα;
Πρέπει να σταματήσουμε τα ναρκωτικά, την εμπορία ανθρώπων, τα μέλη συμμοριών και τους εγκληματίες από το να έρχονται στη χώρα μας.
Αντιλαμβάνονται οι Δημοκρατικοί ότι οι περισσότεροι από αυτούς που δεν πληρώνονται είναι Δημοκρατικοί;», ανέφερε ο Trump με ανάρτησή του στο «Twitter».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης