Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στη Μυτιληναίος η κατασκευή του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο

Στη Μυτιληναίος η κατασκευή του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο
Το έργο τελεί υπό την έγκριση της DG Comp, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία αναμένεται να δοθεί στις αρχές του έτους.
Η εταιρεία Μυτιληναίος θα αναλάβει την κατασκευή των υποδομών του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, ένα έργο συνδυασμένων μεταφορών που έχει υπογράψει για 60 χρόνια η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ –Goldair.
Nα σημειωθεί ότι η Goldair θα είναι μεταξύ εκείνων που είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ ή άλλους ενδιαφερόμενους θα διεκδικήσει και την ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημοσίου –ιδιωτικού τομέα) που θα προκηρύξει μέσα στο Γενάρη ο ΟΣΕ για το οικόπεδο των 1.650 στρεμμάτων που βρίσκεται πλησίον του εμπορευματικού κέντρου.
Το νέο Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου αναμένεται να λειτουργήσει το 2024 προσδίδοντας μεγάλη προστιθέμενη αξία στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών.
Ταυτόχρονα, θα συμβάλλει στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών με παράλληλη μείωση του κόστους μεταφοράς, που είναι βασικός παράγοντας για τη μείωση της τελικής τιμής των προϊόντων, με άμεση θετική επίπτωση ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας και την αύξηση του ΑΕΠ, καθώς και στην ενίσχυση της απασχόλησης.
Η σύμβαση παραχώρησης 588 στρεμμάτων για 60 χρόνια, υπογράφηκε μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, της ΓΑΙΑΟΣΕ και της εταιρίας ΘΕΚ ΑΕ που θα υλοποιήσει το έργο και στην οποία συμμετέχουν η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ με ποσοστό 80% και η Goldair με 20%.
Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με ίδια συμμετοχή της εταιρείας ΘΕΚ Α.Ε. και με δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία είναι μέτοχος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ σε ποσοστό 65%.
Προγραμματίζεται να κατασκευαστούν 235.000 τ.μ. κτιρίων, 250.000 παλετοθέσεις επί 210.000 τ.μ. αποθηκών, 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα και 120 για φορτηγά. Το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου Πεδίου πρόκειται να κατασκευαστεί σε ακίνητο έκτασης 588 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ και αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά έργα για τις συνδυασμένες μεταφορές της Ελλάδας.
Στόχος της ΓΑΙΟΣΕ είναι:
-Η κατά το δυνατόν ταχύτερη έναρξη λειτουργίας του Κέντρου,
-Η κατασκευή σύγχρονων και λειτουργικών κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων και υποδομών οι οποίες θα πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας.
-Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων συνδυασμένων μεταφορών που προσφέρει το ακίνητο λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής θέσης του (εξυπηρέτηση τόσο από μεγάλες οδικές αρτηρίες όπως η Αττική Οδός και η Λεωφόρος ΝΑΤΟ όσο και από σιδηροδρομικές γραμμές από τον επιλιμένιο σταθμό στο Νέο Ικόνιο),
-Η διασφάλιση του ανοικτού χαρακτήρα του Κέντρου μέσω της εξυπηρέτησης του μέγιστου δυνατού αριθμού τελικών χρηστών στους οποίους θα περιλαμβάνονται, ενδεικτικά και χωρίς περιορισμό, μεταφορικές και εμπορικές εταιρείες, εταιρείες Logistics (third party logistics και house logistics) κλπ.
-Η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους χρήστες του κέντρου,
-Η ανάπτυξη των εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών, μέσω του ολοκληρωμένου σιδηροδρομικού κέντρου στο όμορο οικόπεδο ιδιοκτησίας Ο.Σ.Ε. Α.Ε. αυξάνοντας το σιδηροδρομικό εμπορευματικά έργο (φορτίο) της χώρας,
-Η πλήρης ανάπτυξη της δυναμικότητας του κέντρου, καιΗ διασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης για την έγκαιρη και προσήκουσα κατασκευή του Κέντρου και την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του.
Το έργο τελεί υπό την έγκριση της DG Comp, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία αναμένεται να δοθεί στις αρχές του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης