Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Οι χώρες της Μέσης Ανατολής πρέπει να επιδιώκουν ασφάλεια και σταθερότητα - Να εγκαταλείψουν την περιοχή οι ξένες δυνάμεις

Ιράν: Οι χώρες της Μέσης Ανατολής πρέπει να επιδιώκουν ασφάλεια και σταθερότητα - Να εγκαταλείψουν την περιοχή οι ξένες δυνάμεις
Το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικό τόνισε ότι η παρέμβαση των ΗΠΑ στην περιοχή προκαλεί διχόνια και απειλεί την περιφερειακή ασφάλεια
Έντονη κριτική άσκησε στις Ηνωμένες Πολιτείες το Ιράν, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα (28/12) ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Bahram Qasemi, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, στα στρατεύματα στο Ιράκ.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «η παρέμβαση της Ουάσιγκτον στην περιοχή προκαλεί διχόνια και απειλεί την περιφερειακή ασφάλεια», ενώ πρόσθεσε ότι «οι περιφερειακές δυνάμεις πολέμησαν με επιτυχία την τρομοκρατία», ενώ οι ΗΠΑ «στήριξαν τις τρομοκρατικές ομάδες».
«Τα περιφερειακά έθνη δε θα επιτρέψουν ποτέ σε επιθετικούς αλλοδαπούς να σπείρουν διχόνιας μεταξύ τους», κατέστησε σαφές ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Παράλληλα, ο κ. Qasemi τόνισε ότι οι χώρες της περιοχής πρέπει να επιδιώξουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια χρησιμοποιώντας τοπιτκούς πόρους, ενώ παράλληλα προέτρεψε τις ξένες δυνάμεις να εγκαταλείψουν την περιοχή.
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη (26/12) ο πρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποίησε επίσκεψη στα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στο Ιράκ, προκειμένου να τους «ευχαριστήσεις για την ευπηρεσία, την επιτυχία και τη θυσία τους».
Ο Donald Trump σημείωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για αποχώρηση των στρατευμάτων από τη χώρα, ενώ από την πλευρά της η κυβέρνηση του Ιράκ προέτρεψε την Ουάσιγκτον να ανακαλέσει τα στρατεύματά της, ζητώντας κοινοβουλευτική ψηφοφορία επί του θέματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης