Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προς επίλυση το ζήτημα της παρακράτησης φόρου επί ομολόγων και εντόκων

tags :
Προς επίλυση το ζήτημα της παρακράτησης φόρου επί ομολόγων και εντόκων
Το ζήτημα της παρακράτησης φόρου επί ομολόγων και εντόκων το χειρίζεται η Χ. Απαλαγάκη
Στα χέρια της Χ. Απαλαγάκη, ως εκπροσώπου της Ένωσης Τραπεζών, βρίσκεται το ζήτημα του συμψηφισμού φόρων μεταξύ τραπεζών και κράτους.
Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2018 εκδόθηκαν δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για δύο άλλες τράπεζες, που αφορούσαν σε προπληρωμή, μέσω της παρακράτησης φόρων από τόκους ομολόγων και εντόκων γραμματίων.
Οι αποφάσεις ερμήνευσαν το φορολογικό νόμο 2238/94  και έκριναν ότι οι παρακρατούμενοι φόροι μπορούν να συμψηφιστούν μόνο με τον ετήσιο φόρο εισοδήματος και ότι το όποιο μη συμψηφισθέν ποσό δεν επιστρέφεται
Οι παρακρατηθέντες φόροι συγκεκριμένης τράπεζας για το 2008, ύψους 42 εκατ. ευρώ έχουν επιστραφεί στο σύνολό τους από το Ελληνικό Δημόσιο.
Για να αντιμετωπισθεί η επίπτωση των αποφάσεων στις απαιτήσεις των τραπεζών για το 2008 αλλά και σε άλλες παρόμοιες φορολογικές απαιτήσεις από το Δημόσιο οι τράπεζες θα καταθέσουν μέσω της ΕΕΤ πρόταση προς το υπουργείο Οικονομικών.
Η Ένωση Τραπεζών σε συνεργασία με την κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει βρει λύση και την οποία η κυβέρνηση θα περάσει με νομοθετική ρύθμιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης