Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Οι «Θρύλοι των γηπέδων» συνεχίζονται με αναδρομή στη ζωή & την καριέρα του Θωμά Μαύρου, στο COSMOTE HISTORY HD

tags :
Οι «Θρύλοι των γηπέδων» συνεχίζονται με αναδρομή στη ζωή & την καριέρα του Θωμά Μαύρου, στο COSMOTE HISTORY HD
Άνθρωποι του αθλητισμού μιλούν στην κάμερα για τη σπουδαία πορεία του Θωμά Μαύρου στα ελληνικά γήπεδα
Στη ζωή και την ποδοσφαιρική καριέρα του Θωμά Μαύρου είναι αφιερωμένο το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Θρύλοι των Γηπέδων» σε παραγωγή COSMOTE TV, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάνη (Παρασκευή 28/12, 21.00).
Σε μια εκ βαθέων συζήτηση, ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής μιλάει για τους σταθμούς της πορείας του από τον Πανιώνιο μέχρι και την ΑΕΚ, όπου έφτασε στο απόγειο της δόξας του, αγαπήθηκε από τους φιλάθλους, οι οποίοι του αφιέρωσαν το σύνθημα «ο Μαύρος ο Θεός», και εδραιώθηκε στην κορυφή των σκόρερ.
Άνθρωποι του αθλητισμού μιλούν στην κάμερα για τη σπουδαία πορεία του Θωμά Μαύρου στα ελληνικά γήπεδα, ενώ ο τραγουδιστής Μίλτος Πασχαλίδης ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια.
Τα 12 ωριαία επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένα στους 12 σπουδαίους Έλληνες παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Μίμη Δομάζο, Ηλία Υφαντή, Γιώργο Κούδα, Κώστα Νεστορίδη, Νίκο Σαργκάνη, Τάκη Λουκανίδη, Σταύρο Σαράφη, Βασίλη Χατζηπαναγή, Θωμά Μαύρο, Ντίνο Κούη, Μίμη Παπαϊωάννου και Γιώργο Σιδέρη και παρουσιάζουν, μέσα από συνεντεύξεις, αφηγήσεις και σπάνιο αρχειακό υλικό, σημαντικές στιγμές της ζωής και της πορείας τους στους συλλόγους που «υπηρέτησαν».
Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Τετάρτη στις 18.00.
Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι - Γέφυρες γνώσης» σε παραγωγή COSMOTE TV, για το έργο των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και την επιρροή τους στον σύγχρονο κόσμο, επιστρέφει την Πρωτοχρονιά με το επεισόδιο «Η Γέννηση των Μαθηματικών», που εστιάζει σε ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο θεμελίωσής τους ως επιστήμη μέσα από τα έργα των Θαλή, Πυθαγόρα, Ευκλείδη και Πλάτωνα (Τρίτη 1/1, 22.00).
Τα 10 ωριαία θεματικά επεισόδια της νέας σειράς ντοκιμαντέρ προβάλλουν τα έργα των: Θαλή, Αναξιμάνδρου, Πυθαγόρα, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Πλωτίνου κ.ά., όπως και τις σχολές των Στωικών και Επικουρείων. Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 17.00.
Η σειρά ντοκιμαντέρ «1912-1922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, επανέρχεται το Σάββατο 29/12 στις 23.00 με το επεισόδιο «Μέτωπο Ηπείρου και θαλάσσιες επιχειρήσεις», μέσα από το οποίο παρουσιάζονται οι συγκρούσεις στην Ήπειρο κατά τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο, οι οποίες κορυφώθηκαν με την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
Παράλληλα, «ξεδιπλώνονται» και οι θαλάσσιες συγκρούσεις της ίδιας περιόδου, αλλά και τα γεγονότα που οδήγησαν στην υπογραφή της Συνθήκης του Λονδίνου.
Στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος «Συμπαραγωγές COSMOTE TV» η σειρά ντοκιμαντέρ «Το αστέρι των Χριστουγέννων: Ο ανίκητος ήλιος» επανέρχεται με ακόμα ένα επεισόδιο, έχοντας ως πυρήνα την έννοια του ήλιου ως συμβόλου λατρείας από την αρχαιότητα μέχρι τον χριστιανισμό (Κυριακή 30/12, 21.00).
Η σειρά ντοκιμαντέρ «Ιεροί Τόποι» συνεχίζει την «περιήγησή» της στους Αγίους Τόπους, την Κυριακή 30/12, στις 20.20. Με νέο προορισμό τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κοιλάδα των Κέδρων της Ιερουσαλήμ, «ξεναγούμαστε» στο εσωτερικό του, ενώ η κάμερα «αποκαλύπτει» τον τάφο της Παναγίας.
Τέλος, το νέο επεισόδιο της σειράς Μύθοι και Τέρατα, για τους αμέτρητους μύθους της αρχαίας Ελλάδας και της Ευρώπης, είναι αφιερωμένο στον έρωτα και στις καταστροφικές συνέπειες που είχε στην αρχαιότητα, με ενδεικτικά παραδείγματα αυτά του Τριστάνου και της Ιζόλδης, της Διδούς και του Αινεία, καθώς και την περίπτωση της Μήδειας (Παρασκευή 28/12, 23.00).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης