Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εκνευρισμός Γερμανών βιομηχάνων όπλων για τη μείωση στις εξαγωγές

Εκνευρισμός Γερμανών βιομηχάνων όπλων για τη μείωση στις εξαγωγές
Εκνευρισμός από τους Γερμανούς βιομήχανους όπλων 
Κατά της γερμανικής κυβέρνησης στρέφονται οι βιομήχανοι όπλων της χώρας, ζητώντας απαντήσεις για το γεγονός ότι οι διεθνείς συμφωνίες για εξοπλιστικά δεν προχωρούν, όπως μεταδίδει το κανάλι Euronews.
Οι εξαγωγές όπλων της Γερμανίας το 2018 ήταν σημαντικά μειωμένες σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2018, οι γερμανικές βιομηχανίες όπλων προχώρησαν σε συμφωνίες ύψους 4,6 δισεκ. ευρώ, ενώ το 2017 έφταναν τα 6,2 δισεκ. ευρώ.
Οι παραγγελίες σημειώνουν πτώση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Στην γερμανική βιομηχανία όπλων πληθαίνουν οι φωνές εκείνων που χαρακτηρίζουν την πολιτική της χώρας για τα εξοπλιστικά «απρόβλεπτη» και με «πολιτικά κίνητρα».
Οι βιομήχανοι δεν αποκλείεται να φτάσουν στο σημείο να εγείρουν αξιώσεις για αποζημιώσειςαπό την κυβέρνηση όπως είπε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο Χανς Κρίστοφ Ατζποντίεν, επικεφαλής της Ένωσης γερμανικών βιομηχανιών ασφάλειας και άμυνας, (BDSV).
Θεωρεί πως οι αποφάσεις της Γερμανίας να βάλει «φρένο» στις άδειες εξαγωγής όπλων προς χώρες που συμμετέχουν στη σύγκρουση της Υεμένης αλλά και προς τη Σαουδική Αραβία μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, κατάφερε σημαντικό πλήγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης