Τσίπρας: Ίδρυση νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τμήματα σε 6 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας

Τσίπρας: Ίδρυση νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τμήματα σε 6 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας
Για «ένα νέο μεγάλο Πανεπιστήμιο με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός. Α. Τσίπρας
Την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και Τμήματα σε 6 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας,  ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.
Το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο, που θα έχει τμήματα σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Δράμα και  Κατερίνη, θα προκύψει από τη συνέργεια τριών ΤΕΙ και συγκεκριμένα  Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και του μέχρι τώρα Διεθνούς Πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα  «θα είναι κατ΄ εξοχήν εξωστρεφές Πανεπιστημιακό Ίδρυμα με ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών που, βασιζόμενο στο σημαντικό έργο που έχει ήδη παραχθεί από το ανθρώπινο δυναμικό του στα τέσσερα Ιδρύματα τα οποία το συγκροτούν, θα καλύπτει μια πληθώρα γνωστικών αντικειμένων, συνδεδεμένων τόσο με το διεθνές γίγνεσθαι όσο όμως και με τις τοπικές αλλά και περιφερειακές εξειδικεύσεις».
Ο πρωθυπουργός μίλησε για «ένα νέο μεγάλο Πανεπιστήμιο με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», προσθέτοντας ότι θα πλαισιωθεί από ερευνητικά Ινστιτούτα βασικής έρευνας στις επιστήμες όπου δοκιμάζονται στην πράξη καινοτόμες παραγωγικές τεχνικές.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης,  Κατ. Νοτοπούλου, ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη,  Γ. Αγγελόπουλος και εκπρόσωποι των διοικήσεων των τεσσάρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που θα συμπράξουν για την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS