Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένταση στο Ιταλικό Κοινοβούλιο κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού- Προς παραίτηση ο Tria - Ετοιμάζει ανασχηματισμό ο Salvini;

Ένταση στο Ιταλικό Κοινοβούλιο κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού- Προς παραίτηση ο Tria - Ετοιμάζει ανασχηματισμό ο Salvini;
Η αποχώρηση Tria από την κυβέρνηση θα αναγκάσει τον Matteo Salvini να προχωρήσει σε ανασχηματισμό κάτι που ο ίδιος αρνείται 
Έκρυθμη ήταν σήμερα (29/12) η κατάσταση στο Ιταλικό κοινοβούλιο όπου συζητείται ο προϋπολογισμός της χώρας για το 2019 που έχει προκαλέσει τεράστια εσωτερικά ζητήματα αλλά και μια πρωτοφανή διαμάχη με την ΕΕ.
Βουλευτές της αντιπολίτευσης διαμαρτύρονταν ότι δεν δόθηκε αρκετός χρόνος για τη συζήτηση ενώ κάποια στιγμή αρκετοί σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και ήρθαν στα χέρια.
Ο πρόεδρος της Βουλής διέκοψε τη συνεδρίαση, λέγοντας ότι θα δοθεί περισσότερος χρόνος στους βουλευτές για να τοποθετηθούν γεγονός που αν συμβεί θα έχει ως αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός να μην εγκριθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου οπότε και εκπνέει η προθεσμία που έχουν δώσει οι Βρυξέλλες.
Στο μεταξύ πληθαίνουν οι πληροφορίες για απομάκρυνση του ιταλού υπουργού Οικονομικών Giovanni Tria από την κυβέρνηση αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού γεγονός που θα αναγκάσει τον Matteo Salvini να προχωρήσει σε ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός ωστόσο απορρίπτει το σενάριο του ανασχηματισμού χαρακτηρίζοντας το μια «σουρεαλιστική και εντελώς ψευδής πληροφορία».
«Δεν αλλάζετε μια νικηφόρα ομάδα, είμαστε η κυβέρνηση με την υψηλότερη εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στην Ευρώπη» τόνισε.
Ο ιταλικός Τύπος ωστόσο, συμπεριλαμβανομένης της La Stampa, που επικαλείται υψηλόβαθμες πηγές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού Giuseppe Conte, ανέφεραν σήμερα (29/12) ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει μετά την έγκριση του προϋπολογισμού από το Κοινοβούλιο καθώς «δεν αντέχει μια νέα τόσο σκληρή σύγκρουση για έναν νέο προϋπολογισμό».

Πρώτη δύναμη η Lega

Πρώτη δύναμη και με διαφορά παραμένει η Lega του Matteo Salvini στην Ιταλία, παρουσιάζοντας μάλιστα τάσεις ενίσχυσης.
Σε δημοσκόπηση της BiDiMedia για τις ευρωεκλογές η Lega συγκεντρώνει το 34%, αυξάνοντας το ποσοστό της κατά 1%.
Ακολουθεί το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (M5S) με 25% και απώλεια μίας ποσοστιαίας μονάδας ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Σοσιαλδημοκράτες με 17%.
H Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού Silvio Berlusconi συγκεντρώνει ποσοστό 7%



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης