Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Το 2019 θα επικεντρωθούμε περισσότερο στην καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας

Αχτσιόγλου: Το 2019 θα επικεντρωθούμε περισσότερο στην καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας
H θέσπιση νέας ρύθμισης ασφαλιστικών εισφορών σε 120 δόσεις θα περιλαμβάνει εκτός της δυνατότητας πολλών δόσεων και κούρεμα βασικής οφειλής, αναφέρει η Ε. Αχτσιόγλου
«Εντός του Ιανουαρίου θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό που θα ισχύει πλέον χωρίς ηλικιακές διακρίσεις», ενώ το νέο έτος  «θα επικεντρωθούμε περισσότερο στην καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας», αναφέρει σε συνέντευξή της στην "Εφημερίδα των Συντακτών", η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.
Όπως σημειώνει, «η δική μας πάγια θέση είναι ότι η αύξηση των μισθών και η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων αποτελούν ταυτόχρονα αναπτυξιακούς παράγοντες γιατί τονώνουν την εσωτερική ζήτηση, αλλά και παράγοντες κοινωνικής δικαιοσύνης γιατί σχηματικά συμβάλλουν στη δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου» και «γι΄ αυτούς τους λόγους επιμείναμε για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα.
Για τους ίδιους λόγους εντός του Ιανουαρίου θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό που θα ισχύει πλέον χωρίς ηλικιακές διακρίσεις».
Κατά την ίδια, «έμπρακτη απόδειξη ότι η χώρα έχει κλείσει οριστικά τον κύκλο των μνημονίων και έχει ανακτήσει την ελευθερία της στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών» είναι η ακύρωση του μέτρου περικοπής των συντάξεων.
Τονίζει ότι «εκτός από την ακύρωση της περικοπής, για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους ξεκίνησε η σταδιακή αύξηση των συντάξεών τους, πράγμα που είχε να συμβεί στη χώρα πάνω από μια δεκαετία».
Ακόμη, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει ότι η θέσπιση νέας ρύθμισης ασφαλιστικών εισφορών σε 120 δόσεις, της οποίας οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, θα περιλαμβάνει εκτός της δυνατότητας πολλών δόσεων και κούρεμα βασικής οφειλής.
Το 2019, όπως υπογραμμίζει, «θα επικεντρωθούμε περισσότερο στην καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας, δηλαδή στις περιπτώσεις εκείνες όπου οι εργαζόμενοι δηλώνονται και πληρώνονται για λιγότερες ώρες από αυτές που πραγματικά εργάζονται.
Αυτή θεωρώ πως είναι η μεγαλύτερη πληγή αυτή τη στιγμή στην αγορά εργασίας και σ' αυτήν θα παρέμβουμε».
Τέλος, για τη μείωση της ανεργίας αναφέρει ότι «προφανώς έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να ανατραπεί ο κοινωνικός όλεθρος της περιόδου 2010-2014, αλλά τα αποτελέσματα μάς δείχνουν ότι κινούμαστε στον σωστό δρόμο».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης