Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νοτοπούλου: Το 2019 θα μας βρει με ένα νέο πανεπιστήμιο, εξαιρετικά ισχυρό, με παρουσία σε έξι πόλεις

Νοτοπούλου: Το 2019 θα μας βρει με ένα νέο πανεπιστήμιο, εξαιρετικά ισχυρό, με παρουσία σε έξι πόλεις
Τι ανέφερε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), Κατ. Νοτοπούλου
«Το 2019 θα μας βρει με ένα νέο πανεπιστήμιο, εξαιρετικά ισχυρό, με παρουσία σε έξι πόλεις», τόνισε σε δηλώσεις της η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Κατ. Νοτοπούλου, μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, της ίδρυσης νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τμήματα σε 6 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.
Η κ. Νοτοπούλου, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, σημείωσε πως «ο υπουργός Παιδείας από την πρώτη στιγμή έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και σε άριστη συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, τις οποίες ευχαριστούμε θερμότατα γι' αυτή τη συνεργασία, νομίζω ότι κάνουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα».
Πρόσθεσε η κ. Νοτοπούλου πως «τοποθετούμε τη Μακεδονία και τη Θράκη στον πανευρωπαϊκό χάρτη τον ακαδημαϊκό, με ιδιαίτερες αξιώσεις», τονίζοντας πως «έχουμε στα χέρια μας, στην περιοχή μας, δύο ιδιαίτερα αναπτυξιακά εργαλεία, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας που συστήνουμε».
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου, που θα έχει τμήματα σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Δράμα και  Κατερίνη, και το οποίο θα προκύψει από τη συνέργεια τριών ΤΕΙ και συγκεκριμένα  Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και του σημερινού Διεθνούς Πανεπιστημίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης