Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάταγμα υπέρ της οπλοκατοχής προετοιμάζει ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro

Διάταγμα υπέρ της οπλοκατοχής προετοιμάζει ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro
Οι κατασκευάστριες εταιρείες όπλων είναι μεταξύ εκείνων που επωφελούνται από τέτοιες κινήσεις
Διάταγμα, που θα επιτρέπει σε όλους τους Βραζιλιάνους χωρίς ποινικό μητρώο να διαθέτουν πυροβόλα όπλα, σχεδιάζει ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας, Jair Bolsonaro.
Πρόκειται για μία είδηση ευπρόσδεκτη στους υποστηρικτές της οπλοκατοχής, που επιθυμούν να χαλαρώσει το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο της Βραζιλίας, όπως παρατηρεί το Reuters.
Καθ 'όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο ακροδεξιός Bolsonaro είχε υποσχεθεί να ακυρώσει τη σημερινή νομοθεσία της Βραζιλίας, η οποία παρουσιάζει διάφορα γραφειοκρατικά και νομικά εμπόδια για τους ανθρώπους που επιθυμούν να αγοράσουν πυροβόλα όπλα.
Το μήνυμα αυτό απευθύνθηκε σε πολλούς Βραζιλιάνους που θέλουν να προμηθευθούν όπλα για αυτοάμυνα εν μέσω υψηλών επιπέδων σκληρής εγκληματικότητας.
«Με διάταγμα σκοπεύουμε να εγγυηθούμε την κατοχή πυροβόλων όπλων από τους πολίτες χωρίς ποινικό μητρώο», έγραψε στο Twitter ο  Bolsonaro, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου.
Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας δεν παρείχε λεπτομέρειες για το διάταγμα, που σχεδιάζει, ενώ ήδη το Κογκρέσο συζητά μέτρα για τη χαλάρωση των νόμων σχετικά με τον έλεγχο των όπλων.
Οι κατασκευάστριες εταιρείες όπλων είναι μεταξύ εκείνων που επωφελούνται από τέτοιες κινήσεις.
Οι μετοχές της Taurus Armas SA σημείωσαν άνοδο 88% από τις προβλέψεις ότι ο Bolsonaro θα κερδίσει τις εκλογές και θα ακολουθήσει τις υποσχέσεις του για χαλάρωση των νόμων περί πυροβόλων όπλων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης