Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις ΗΠΑ στις αρχές του 2019 ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro

Στις ΗΠΑ στις αρχές του 2019 ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro
Η ρεπουμπλικανική κυβέρνηση των ΗΠΑ βλέπει στον Bolsonaro  έναν ισχυρό σύμμαχο
Ο Zair Bolsonaro, ο οποίος θα ορκιστεί κα θα αναλάβει πρόεδρος της Βραζιλίας την Τρίτη 1η Ιανουαρίου στην Μπραζίλια, αναμένεται στην Ουάσινγκτον στις αρχές του 2019, δήλωσε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
«Αδημονούμε για αυτήν που θα είναι με λίγη τύχη η πρώτη του επίσημη επίσκεψη, στις αρχές της επόμενης χρονιάς», δήλωσε η πηγή αυτή σε δημοσιογράφους, υπενθυμίζοντας ότι ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo θα παραστεί στην τελετή της ορκωμοσίας του νέου προέδρου της Βραζιλίας.
Η πρόσκληση του Aμερικανού προέδρου Donald Trump στον βραζιλιάνο ομόλογό του θα επιδοθεί αμέσως μετά την τελετή αυτή, εξήγησε η πηγή.
Η ρεπουμπλικανική κυβέρνηση των ΗΠΑ βλέπει στον Bolsonaro  έναν ισχυρό σύμμαχο, ο οποίος ενδέχεται να συντονίσει το βήμα του με αυτό της Ουάσινγκτον ως προς το Μεσανατολικό, μεταφέροντας την πρεσβεία της χώρας του στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ κι αναγνωρίζοντας την ιερή πόλη ως την ισραηλινή πρωτεύουσα, ενώ - όπως ακριβώς και ο Τrump - αμφισβητεί την επιστημονική άποψη για την κλιματική αλλαγή.
Ακόμη, ο Aμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι τόσο ο Bolsonaro όσο και ο Pompeo έχουν προειδοποιήσει εναντίον των κινδύνων που εγκυμονούν κατ' αυτούς οι κινεζικές επενδύσεις στην Λατινική Αμερική.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης