Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης (Κύπρος): Είμαστε έτοιμοι για νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό με Akinci και Τουρκία

Αναστασιάδης (Κύπρος): Είμαστε έτοιμοι για νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό με Akinci και Τουρκία
Ο Cavusoglu θα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο για μηδέν εγγυήσεις και, μηδέν στρατό 
Έτοιμος να ξεκινήσει νέο διάλογο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη M. Akinci αλλά και με την Τουρκία προκειμένου να επανέλθει το Κυπριακό σε τροχιά διαπραγμάτευσης, δηλώνει ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.
Σε συνέντευξη του στην κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος", ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τοποθετείται επί των εξελίξεων στο Κυπριακό και απαντά σε όλες τις επικρίσεις που έχει δεχθεί, ιδιαίτερα στη διαχείριση του εθνικού προβλήματος.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στέλνει μήνυμα προς την Άγκυρα και το κατοχικό καθεστώς ότι είναι έτοιμος για διάλογο με οποιονδήποτε αξιωματούχο της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας την ίδια ώρα πως αυτό δεν σημαίνει παραγνώριση του Τουρκοκύπριου ηγέτη. Ετοιμότητα εκφράζει για διάλογο με τον Akinci προκειμένου να συζητήσουν τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού.
Την ίδια ώρα ξεκαθαρίζει πως πρέπει "να είμαστε εντός των όρων αναφοράς του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να έχουμε αποτελέσματα".
Ο Ν. Αναστασιάδης απαντά στο μήνυμα Cavusoglu ότι πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο για "μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατό" και τονίζει πως θα έπρεπε να αφυπνίσει όσους πιστώνουν την Τουρκία με καλή θέληση και ότι τάχα στο Κραν Μοντάνα ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει αυτά που έλεγε και πριν τη Διάσκεψη για την Κύπρο.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει λύπη γιατί "η Αριστερά έχει υιοθετήσει ένα αφήγημα το οποίο πουθενά και από κανένα δεν επιβεβαιώνεται". Και υποδεικνύει προς όσους του αποδίδουν ευθύνες "να ακούν τι ο Cavusoglu λέγει και πώς τοποθετείται σε σχέση με το μέγα θέμα της ασφάλειας, των εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων ή της παρουσίας τουρκικού στρατού".
Για τις σχέσεις του με την Πινδάρου, σημειώνει πως διαφορετικές απόψεις δεν σημαίνει και διάσταση θέσεων και θυμίζει πως ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν ηγέτης που τολμούσε και έπαιρνε αντιδημοφιλείς αποφάσεις για το εθνικό καλό.
Μιλά για τις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις χώρες της περιοχής, για τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ξεκαθαρίζει πως δεν λειτουργούν σε βάρος της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης