Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γενναίες φορολογικές αυξήσεις στα ακίνητα φέρνει το 2019 σε 3.792 περιοχές της χώρας

Γενναίες φορολογικές αυξήσεις στα ακίνητα φέρνει το 2019 σε 3.792 περιοχές της χώρας
Το όριο του ακατάσχετου λογαριασμού αναμένεται να αυξηθεί στα 1.250 ευρώ
Σημαντικές αλλαγές στη φορολογία θα φέρει το 2019 με τους ιδιοκτήτες ακινήτων να είναι οι πλέον εκτεθειμένοι στα νέα φορολογικά μέτρα καθώς πολλοί θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερους φόρους.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Καθημερινή της Κυριακής η εφορία προγραμματίζει περισσότερους πλειστηριασμούς για όσους έχουν χρέη στο Δημόσιο αλλά και ευνοϊκά μέτρα για τους συνεπείς οφειλέτες.
Από την πρωτοχρονιά οι μεταβιβάσεις ακινήτων γίνονται ακριβότερες, καθώς θα υπολογιστούν με τις νέες αντικειμενικές αξίες που θεσπίστηκαν τον Ιούλιο του 2018 αλλά και γενικότερα θα αυξηθούν όλοι οι φόροι που έχουν ως βάση υπολογισμού τις τιμές της εφορίας.
Επιπλέον, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από το 2019 τα ζευγάρια θα μπορούν να υποβάλλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις καθώς καταργείται το τέλος επιτηδεύματος για ανενεργές επιχειρήσεις και μπλοκάκια, μειώνεται κατά μια μονάδα ο συντελεστής φορολόγησης των επιχειρήσεων, ξεκινά η ηλεκτρονική τήρηση των βιβλίων από επιχειρήσεις και επαγγελματίες ενώ μειώνεται και ο ΕΝΦΙΑ κατά 10% μεσοσταθμικά.
Σε ότι φορά τους ακατάσχετους λογαριασμούς αναμένεται να αυξηθεί για τους συνεπείς οφειλέτες του Δημοσίου σύμφωνα με σχετικό σχέδιο που θα τεθεί σε ισχύ τον Φεβρουάριο του 2019 από την Ανεξάρτητη Αρχή δημοσίων εσόδων.
Το όριο του ακατάσχετου λογαριασμού αναμένεται να αυξηθεί στα 1250 ευρώ.
Από την Πρωτοχρονιά οι μεταβιβάσεις και όλοι οι φόροι που επιβαρύνουν τα ακίνητα θα υπολογίζονται με τις νέες αντικειμενικές αξίες γεγονός που σημαίνει ότι όσοι προχωρήσουν σε αγοροπωλησίες ακινήτων σε 3.792 περιοχές της χώρας θα πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο μεταβίβασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης