Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Aegean προχωρά στην έκδοση ομολόγου μέσα στον Ιανουάριο του 2019

tags :
Η Aegean προχωρά στην έκδοση ομολόγου μέσα στον Ιανουάριο του 2019
H διοίκηση της «Aegean» «φλέρταρε» με την ιδέα της έκδοσης ομολόγου τους τελευταίους μήνες
Ο «κύβος ερρίφθη» για την έκδοση ομολόγου μετά από αρκετές αμφιταλαντεύσεις της διοίκησης της εταιρείας «Αεροπορία Αιγαίου», η οποία τελικά έλαβε την απόφαση να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.
H διοίκηση της «Aegean» «φλέρταρε» με την ιδέα της  έκδοσης ομολόγου τους τελευταίους μήνες αναζητώντας τις καλύτερες συνθήκες στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο της «Aegean» άναψε το «πράσινο φώς»  και οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας με τον ανάδοχο για την έκδοση του ενημερωτικού  δελτίου, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί  μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του 2019.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται σε επικοινωνία με την εταιρεία και εργάζονται πυρετωδώς για την έκδοση του ενημερωτικού δελτίου.
Το ύψος των κεφαλαίων που αναζητείται κυμαίνεται από 250 εκατ έως τα 300 εκατ. ευρώ και θα απευθύνεται σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.
Το επιτόκιο της έκδοσης εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί κοντά στην περιοχή του 3,5%, ενώ στέλεχος της αγοράς εκτιμά μπορεί να υποχωρήσει στην ζώνη του 3%  ανάλογα με το χρόνο αποπληρωμής του ομολόγου.
Η «Αεροπορία Αιγαίου» με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα  του 2017 σε επίπεδου ομίλου παρουσίασε ταμειακά διαθέσιμα  συνολικού ύψους 300,9 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις της ήταν σε 434,1 εκατ. ευρώ.
Στο εννεάμηνο του 2018 τα έσοδα του ομίλου  ανήλθαν σε 939,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 5% και τα κέρδη μετά από φόρους ήταν ενισχυμένα κατά 13% φθάνοντας  τα 80,9 εκατ. ευρώ σε σχέση με τι αντίστοιχο  διάστημα  του 2017.
Η έκδοση του ομολόγου αναμένεται να χρηματοδοτήσει το φιλόδοξο πρόγραμμα αγοράς αεροσκαφών από την Airbus το οποίο ήδη έχει συμφωνηθεί  και προβλέπει την απόκτηση 30 +12 νέων αεροσκαφών Α320 και Α321 σε διάστημα 15 ετών, με τη συνολική αξία του προγράμματος να φθάνει  τα 5 δις. ευρώ.
Τέλος να σημειωθεί  ότι στα αρχικά πλάνα του Ομίλου Βασιλάκη ήταν να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου η θυγατρική εταιρεία και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Autohellas αλλά στη συνέχεια τα σχέδια ανατράπηκαν δίνοντας το προβάδισμα στη μητρική εταιρεία Aegean.   

Νίκος Θεοδωρόπουλος
 ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης