Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Πολλά έθνη μας αντιμετωπίζουν ως ανταγωνιστή για την παγκόσμια κυριαρχίας

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Πολλά έθνη μας αντιμετωπίζουν ως ανταγωνιστή για την παγκόσμια κυριαρχίας
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Μόσχα βρέθηκε υπό μεγαλή πίεση κατά το περασμένο έτος
Στο γεγονός ότι η Ρωσία βρέθηκε υπό μεγάλη πίεση κατά το περασμένο έτος αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sergey Lavrov, τονίζοντας ότι πολλά έθνη αντιμετωπίζουν τη χώρα ως «ανταγωνιστή για την παγκόσμια κυριαρχία».
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Lavrov σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου, οι Ηνωμένες Πολιτείες διαδραματίζουν τον μεγαλύτερη ρόλο σε αυτή την κατάσταση, με την πολιτική τους η οποία ζητάει μεγαλύτερο έλεγχο στη Ρωσία, την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα.
«Νομίζω ότι δε χρειάζεται να αναφέρω καν ότι το τέλος ήταν δύσκολο, όπως και το γεγονός ότι η Ρωσία βρίσκεται συνεχώς υπό πίεση από όσου την βλέπουν ως ανταγωνιστή ορισμένων κυρίαρχων θέσεων στην παγκόσμια πολιτική», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Ρώσου υπουργού, ο οποίος πρόσθεσε ότι «οι πράξεις των ΗΠΑ χρησιμεύουν ως παράδειγμα αυτού».
Παράλληλα, ο ίδιος κάλεσε τους Ευρωπαίους συνεδέλφους τους να αναλάβουν ανεξάρτητη στάση επί του θέματος για το ερχόμενο έτος, και να απομακρύνονται από την αμερικανική επιρροή όταν δεν είναι προς το συμφέρον τους.
Αναφορικά με τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας, ο κ. Lavrov εξέφρασε για ακόμα μία φορά τη «βαθιά ανησυχία» της Μόσχας για τις κινήσεις που τάσσονται εναντίον της συμφωνίας, καθώς και για την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από αυτή.
«Δυστυχώς, οι Ευρωπαίου συνάδελφοί μας, των οποίων η ανεξαρτησία επιθυμούμε να αντικατοπτρίζεται στις ενέργειές τους, δεν είναι έτοιμοι γι' αυτό και ακθολουθούν τις ΗΠΑ ακόμα και όταν έρχονται ενάντια στα συμφέροντά τους», τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι το επόμενο λογικό βήμα για τη Μόσχα θα ήταν να ανταποκριθεί στις σχετικές κινήσεις της Ευρώπης.
«Δεν είναι επιλογή μας, αλλά οι πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να κατανοήσουν την απειλή για την ασφάλεια των ίδιων των Ευρωπαίων», καταλήγει ο κ. Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης