Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xi Jinping (Κίνα): Το 2018 σηματοδότησε μία νέα εποχή για τη συνεργασία μας με τη Ρωσία - Ενισχύθηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη

Xi Jinping (Κίνα): Το 2018 σηματοδότησε μία νέα εποχή για τη συνεργασία μας με τη Ρωσία - Ενισχύθηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη
Ο Κινέζος πρόεδρος τόνισε ότι το περασμένο έτος οι δύο χώρες «εμβάθυναν την αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη τους»
Ως μία «νέα εποχή» για τη διμερή συνεργασία ανέμεσα σε Κίνα και Ρωσία χαρακτήρισε το 2018 ο πρόεδρος της πρώτης, Xi Jinping, μέσω μηνύματος που έστειλε στο Ρώσο ομόλγό του, Vladimir Putin.
Ειδικότερα, ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε ότι το 2018 έχει «ιδιαίτερη σημασία», καθώς οι δύο χώρες «εμβάθυναν την αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη τους», ενώ παράλληλα σημειώθηκε αύξηση «των ανταλλαγών υψηλού επιπέδου και μίας σειράς επιτευγμάτων».
Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι η κυβέρνησή του και το Κρεμλίνο «ολοκλήρωσαν ομαλά τις αντίστοιχες σημαντικές εσωτερικές πολιτικές ατζέντες τους».
Παράλληλα, ο κ. Xi αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο χωρών τόσο σε διεθνείς όσο και σε περιφερειακούς τομείς, καθώς και στους «εποικοδομητικούς ρόλους για τη διασφάλιση της διεθνούς δικαιοσύνης, καθώς και της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας».
Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος συνεχάρη τον Κινέζο ομόλογό του, ενώ πρόσθεσε ότι η οικονομική και πολιτική συνεργασία των δύο χωρών «έχει φτάσει σε ένα πρωτοφανές επίπεδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης