Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kelly (Λευκός Οίκος): Ο πρόεδρος Trump έχει αλλάξει τα σχέδιά του για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

Kelly (Λευκός Οίκος): Ο πρόεδρος Trump έχει αλλάξει τα σχέδιά του για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό
Ο απερχόμενος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου τόνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εγκαταλείψει την ιδεά ενός «τσιμετένιου τοίχους»
Στο γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump έχει αλλάξει τα σχέδιά του αναφορικά με το τείχος που θέλει να χτίσει κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, αναφέρθηκε σήμερα (31/12) ο απερχόμενος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, John Kelly, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στους Los Angeles Times.
Ειδικότερα, ο στενότερος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «για να είμαι ειλικρινής, δεν πρόκειται για ένα τείχος», διευκρινίζοντας εν συνεχεία ότι ο Donald Trump έχει γκαταλείψει την ιδεά ενός «τσιμετένιου τοίχους» και εξετάζει πλέον άλλα είδη τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
«Ο πρόεδρος εξαολουθεί να λέει τείχος, πολλές φορές ειλικρινά θα πει εμπόριο ή περίφραξη», ανέφερε ο John Kelly, προσθέτοντας ότι «τώρα έχει προσανατολιστεί προς χαλύβδινες σχάρες».
«Αφήσαμε ένα τσιμεντένιο τείχος από την αρχή στην κυβέρνηση, όταν ρωτήσαμε τον κόσμο τι χρειαζόταν και που το χρειαζόταν», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου.
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει κρίση ασφαλείας στα νότια σύνορα των ΗΠΑ ή εάν ο Donald Trump έχει διατυμπανίσει φέβους σχετικά με μία «εισβολή μεταναστών» στη χώρα, ο κ. Kelly δεν απάντησε άμεσα στο σχετικό ερώτημα, αναφέροντας όμως ότι «έχουμε ένα πρόβλημα μετανάστευσης».
Ωστόσο, ο ίδιος ανέφερε ότι η εμπειρία του του έχει δώσει μία «εκλεπτυσμένη άποψη» σχετικά με τη μετανάστευση και την ασφάλεια στα σύνορα, η οποία ενίοτε φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική που ακολουθεί ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Οι παράνομοι μετανάστες, με συντριπτική πλειοψηφία, δεν είναι κακοί άνθρωποι», ανέφερε ο John Kelly ενώ τόνισε ότι «δεν έχω τίποτα παρά συμπόνια προς τα μικρά παιδιά».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός του μήνα, ο Donald Trump είχε ανακοινώσει την αποχώρηση του John Kelly από τον Λευκό Οίκο στις 2 Ιανουαρίου του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης