Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση Novartis: Συνελήφθη βασικός μάρτυρας λίγο πριν ταξιδέψει στη Μαδρίτη

Υπόθεση Novartis: Συνελήφθη βασικός μάρτυρας λίγο πριν ταξιδέψει στη Μαδρίτη
Ο πρώην σύμβουλος ήταν ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis αλλά τέθηκε στο στόχαστρο των εισαγγελέων όταν προέκυψαν εις βάρος του στοιχεία για χρηματικά ποσά
Στη σύλληψη σημαντικού μάρτυρα στην υπόθεση Novartis προχώρησαν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, οι ελληνικές αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος ο οποίος έχει διατελέσει σύμβουλος τουλάχιστον τριών πρώην υπουργών Υγείας επιχείρησε το βράδυ της Κυριακής να αναχωρήσει για το εξωτερικό και μάλιστα για τη Μαδρίτη.
Ο πρώην σύμβουλος φέρεται να ήταν ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που κατέθεσαν στοιχεία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, πλην όμως τέθηκε στο στόχαστρο των εισαγγελέων καθώς φαίνεται να προέκυψαν σε βάρος του στοιχεία για χρηματικά ποσά που κατά την εισαγγελική έρευνα σχετίζονται με τις πρακτικές της Novartis προκειμένου να κυριαρχήσει στην ελληνική αγορά φαρμάκου.
Μετά την εξέλιξη αυτή, σε βάρος του εν λόγω προσώπου ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις που ορίζει ο νόμος 1608/50 περί καταχραστών του Δηοσίου.
Οι κινήσεις του κατηγορούμενου, που του αποδίδεται πως προσπάθησε κρυφά να μετακομίσει στο εξωτερικό, σήμαναν αμέσως συναγερμό στις εισαγγελικές αρχές που εξέδωσαν αμέσως διάταξη απαγόρευσης του από την χώρα, ενώ παράλληλα οι διωκτικές αρχές παρέλαβαν το διαβατήριο του.
Η υπόθεση του εν λόγω συμβούλου, που ουσιαστικά είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας μετά το πρώην στέλεχος της, εκτιμάται ότι θα σηματοδοτήσει επιπλέον εξελίξεις στη εισαγγελική έρευνα η οποία συνεχίζεται κανονικά για όλες τις πτυχές που αφορούν την φαρμακοβιομηχανία για πολιτικά και μη πρόσωπα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης