Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Παυλόπουλου: Ξέρουμε τη σημασία της συμπόρευσης Πολιτείας – Εκκλησίας

Μήνυμα Παυλόπουλου: Ξέρουμε τη σημασία της συμπόρευσης Πολιτείας – Εκκλησίας
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έπεσε το φλουρί της βασιλόπιτας της Προεδρικής Φρουράς
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, έπεσε το φλουρί της βασιλόπιτας της Προεδρικής Φρουράς.
Μάλιστα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο υπεύθυνος της τελετής έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο κ. Παυλόπουλος κέρδισε το φλουρί «χωρίς δόλο».
Ο κ. Παυλόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό, τόνισε: «Σήμερα τηρούμε την παράδοση όπως πρέπει: Κόβουμε την πίτα την Πρωτοχρονιά, την ίδια μέρα.
Και είναι μια όμορφη παράδοση την οποία ακολουθούμε».
Παράλληλα, εξέφρασε τη χαρά του που η Προεδρική Φρουρά έχει τον Άγιό της, τον Άγιο Γεώργιο τον Φουστανελά, γεγονός με αξία, δεδομένης της σημασίας της συμπόρευσης Πολιτείας – Εκκλησίας, Ελλάδας και Ορθοδοξίας.
«Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι πλέον η Προεδρική Φρουρά έχει τον Άγιό της: Τον Άγιο Γεώργιο τον Φουστανελά.
Και έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό, όταν ξέρουμε την σημασία της συμπόρευσης Πολιτείας- Εκκλησίας, Ελλάδας και Ορθοδοξίας.
Και, επιπλέον, χαίρομαι γιατί μέσα από τα δύο Λευκώματα τα οποία εκδίδονται, αποτυπώνεται μ΄ έναν τρόπο που ταιριάζει στην Ιστορία της Προεδρικής Φρουράς όλη η παράδοσή της, όλη η πορεία της.
Διότι πρέπει να διαφυλάξουμε αυτές τις μνήμες.
Να τις διαφυλάξουμε γιατί μέσα απ΄ αυτές τις μνήμες μπορούμε να εκπέμψουμε αυτό, το οποίο πρέπει να συμβολισθεί και σήμερα και αύριο από εσάς, που είσθε η ψυχή της Προεδρικής Φρουράς», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης