Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Ελλάδα έφερε σοβαρή διοικητική κρίση στην Pillarstone - Απέτυχε στους στόχους της

tags :
Η Ελλάδα έφερε σοβαρή διοικητική κρίση στην Pillarstone - Απέτυχε στους στόχους της
Οι πραγματικοί λόγοι της απομάκρυνσης Davidson αλλά και τις καρατομήσεις εν Ελλάδι
Η απομάκρυνση του επικεφαλής της Pillarstone κ. Davidson μπορεί να συνοδεύτηκε από ευχετήρια και ευχαριστήρια και να αιτιολογήθηκε ως εξέλιξη που αφορά τις νέες δραστηριότητες που ο πρώην επικεφαλής θα κάνει αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Η Pillarstone απέτυχε στο ελληνικό σκέλος να υλοποιήσει τους στόχους της καθώς υπέπεσε σε ένα βασικό στρατηγικό λάθος.
Και αυτό δεν είναι άλλο από την υπόθεση εργασίας ότι η Ελλάδα λειτουργεί ως κανονική αγορά.
Έτσι ενώ η εταιρία εισήλθε εν μέσω μεγαλεπήβολων σχεδίων δεν κατόρθωσε να εκπληρώσει τους στόχους της. Οι ανακοινώσεις για στρατηγικές συνεργασίες με τράπεζες προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναδιάρθρωση και η χρηματοδότηση προβληματικών επιχειρήσεων αποδείχτηκαν στην πράξη υπεραισιόδοξες καθώς η εταιρία έχει ουσιαστικά συμπράξει σε ελάχιστα deals με εμβληματικά έως σήμερα αυτά της διάσωσης της Famar και της Notos Com. Η εταιρία αποδείχτηκε δύσκαμπτη για τα ελληνικά δεδομένα γεγονός που χρεώνεται στον κ. Davidson ο οποίος κατά την ίδρυση της Pillarstone προ τριετίας είχε εμφανιστεί ως το βαρύ χαρτί αλλά και ως συμμέτοχος στην πλατφόρμα μαζί με το KKR.
Η ανακοίνωση αποχώρησης του κ. Davidson δεν περιείχε καμία απολύτως αναφορά στο ζήτημα της μετοχικής σχέσης και της προοπτικής της γεγονός που δείχνει και το κλίμα που επικρατείς το KKR. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και αρκετοί εν Ελλάδι συνεργάτες του κ. Davidson έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις θέσεις τους προφανώς όχι γιατί βρήκαν άλλες δουλειές όλοι ταυτόχρονα με τον συνιδρυτή της Pillarstone.
Υπενθυμίζεται ότι η PILLARSTONE αποτελεί μια πλατφόρμα που ιδρύθηκε από το Fund KKR και τον John Davison το 2015 προκειμένου να συνεργαστεί με ευρωπαϊκές τράπεζες- και να δημιουργήσει αξία διαχειριζόμενη τα μη τραπεζικά assets (και όσα δεν αποδίδουν) των ισολογισμών τους. Κατά την παρουσίαση της πλατφόρμας στην Τράπεζα της Ελλάδος τον Μάρτιο του 2016, είχε δηλωθεί ότι η πλατφόρμα θα εξασφάλιζε μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση και τεχνογνωσία ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις- που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια- να σταθεροποιηθούν, να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν αξία η οποία θα αποτελεί όφελος σ ένα μεγάλο εύρος μετόχων.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης