Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Εάν ο ΟΠΕΚ δεν εφαρμόσει τη μείωση της παραγωγής, το πετρέλαιο θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά

JP Morgan: Εάν ο ΟΠΕΚ δεν εφαρμόσει τη μείωση της παραγωγής, το πετρέλαιο θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά
Εάν ο ΟΠΕΚ δεν εφαρμόσει την απόφαση για τη μείωση της παραγωγής, οι τιμές του πετρελαίου θα δυσκολευτούν τα βρουν στήριξη
Εάν ο ΟΠΕΚ δεν υλοποιήσει τη δέσμευση του για μείωση της παραγωγής πετρελαίου και φέτος, οι τιμές του Brent θα δυσκολευτούν πολύ να ενισχυθούν, σύμφωνα με την JP Morgan.
Στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ τον Δεκέμβριου, οι χώρες συμφώνησαν στη μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα -αρχικά για έξι μήνες- αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο.
«Πριν τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ τον Δεκέμβριο, η JP Morgan είπε ότι εάν ο ΟΠΕΚ δεν προχωρήσει σε πραγματική μείωση της παραγωγής κατά περισσότερο από 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, και το έκανε μόνο για το πρώτο εξάμηνο (όχι για το σύνολο του έτους), θα μπορούσε να υλοποιηθεί το χειρότερο μας σενάριο όσον αφορά την τιμή, σύμφωνα με το οποίο το πετρέλαιο θα φτάσει στα 55 δολ. για το 2019» δήλωσε στο CNBC ο Scott Darling της JP Morgan.
Σύμφωνα με τον ίδιο, παράγοντες που θα μπορούσαν να διατηρήσουν τις τιμές του πετρελαίου αδύναμες το 2019 περιλαμβάνουν την υποτονική ζήτηση για το αργό και η αβεβαιότητα σχετικά με την πλήρη συμμόρφωση των μελών του ΟΠΕΚ, μεταξύ των οποίων και η Σαουδική Αραβία, σχετικά με τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 1,2 εκατ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης