Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με ψήφο ανοχής θα συνεχίσει η κυβέρνηση μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ - Πότε θα γίνει ανασχηματισμός - Εκλογές 22/9 ή 6/10/2019

tags :
Με ψήφο ανοχής θα συνεχίσει η κυβέρνηση μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ - Πότε θα γίνει ανασχηματισμός - Εκλογές 22/9 ή 6/10/2019
Με ορόσημο την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει με ψήφο ανοχής μετά την αποχώρηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να απολέσει τη δεδηλωμένη.
(upd5) Αποφασισμένος να ολοκληρώσει την κυβερνητική θητεία εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με βάση δηλώσεις κορυφαίων στελεχών αλλά και πληροφοριών που κάνουν λόγο για εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2019.
Με ορόσημο την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει με ψήφο ανοχής μετά την αποχώρηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να απολέσει τη δεδηλωμένη.
«Δεν εξετάζουμε κανένα ενδεχόμενο πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημητρης Τζανακόπουλος στο ραδιόφωνο News 24/7.
"Δεν προκύπτει ότι θα υπάρξει κατά κανένα τρόπο απώλεια της εμπιστοσύνης της Βουλής.
Ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει σαφώς ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, όμως δεν θα στηρίξει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως θα οδηγηθούμε σε κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, όπως συμβαίνει σε πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ισπανία.
"Καλοδεχούμενη" χαρακτήρισε ενδεχόμενη πρόταση μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση.
"Αναμένουμε τον κύριο Μητσοτάκη να επαναλάβει την κίνηση που έκανε πέρυσι τον Ιούνιο για να λάβει την ίδια απάντηση", ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Η Νέα Δημοκρατία επιμένει στις εκλογές γιατί δεν θέλει αυτή η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία της και να μπορεί ο λαός να συγκρίνει τις πολιτικές του 2010-2015 και 2015-2019", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζοντας: "Τις καταστροφικές πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και μίας κυβέρνησης που έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια, επανέφερε ανάπτυξη, έθεσε όρους επαναρύθμισης της αγοράς εργασίας".
 
Στόχος η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με 151 ψήφους

O κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να υπερψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών με περισσότερους από 151 βουλευτές.
"Είναι στόχος της κυβέρνησης αλλά και οι συσχετισμοί δείχνουν πως η Συμφωνία θα κυρωθεί με περισσότερες από 151 ψήφους", τόνισε.
Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι το πρωτόκολλο εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα κυρωθεί μετά την διεξαγωγή εκλογών στην χώρα μας, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν έχουν "καμία σχέση με την πραγματικότητα".
"Το πρωτόκολλο θα κυρωθεί με απόσταση λίγων ημερών από την ημερομηνία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το "Ποτάμι" και τους τέσσερις βουλευτές του που φέρονται να προτίθενται να στηρίξουν στη Βουλή την Συμφωνία, ο εκπρόσωπος υπογράμμισε πως έχουν δηλώσει ότι η Συμφωνία αποτελεί θετική εξέλιξη που υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και προσανατολίζονται να την ψηφίσουν και πως σε αυτή την κατεύθυνση συντείνει και η συνταγματική αναθεώρηση στην πΓΔΜ.

Παπαδημούλης: Φτάνει στο τέλος της η συνεργασία μας με τους ΑΝΕΛ - Ανασχηματισμός μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών

Για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προετοιμάζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επιβεβαιώνοντας την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Όλα δείχνουν ότι βαίνει προς ολοκλήρωση η συνεργασία μας με τους ΑΝΕΛ αν και εμείς θα θέλαμε να πάμε μέχρι το τέλος της τετραετίας» δήλωσε σήμερα (2/1/2018) στο OPEN TV.
Ο ίδιος μάλιστα προέβλεψε ότι μετά την ψήφιση της Συμφωνίας θα γίνει ανασχηματισμός που θα έχει έντονο προοδευτικό αριστερό και κεντροαριστερό πρόσημο.
«Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα έχουμε κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά από μερικές ημέρες για τεχνικούς λόγους θα έρθει και η κύρωση της διαδικασίας ένταξης στο ΝΑΤΟ και θα πρέπει να αναμένουμε τον ανασχηματισμό που θα προκληθεί, καθώς κάποιοι από τους ΑΝ.ΕΛ. θα φύγουν, ενώ κάποιοι θα είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές» ο κ. Παπαδημούλης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, με το νέο υπουργικό σχήμα θα ολοκληρωθεί η θητεία της κυβέρνησης.
«Με αυτές τις αλλαγές θα πάμε με επιτυχία μέχρι το τέλος της τετραετίας αλλά και στις επόμενες εκλογές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σπυράκη: Ο πρωθυπουργός να αναζητήσει νέα κυβερνητική πλειοψηφία όταν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ

Να προσέλθει στη Βουλή αμέσως μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και να αναζητήσει νέα κυβερνητική πλειοψηφία κάλεσε τον πρωθυπουργό η Μαρία Σπυράκη τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση.
Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι “δεν υπάρχει κυβέρνηση μειοψηφίας στην Ελλάδα μεταπολιτευτικά”, απαντώντας στη δήλωση Τζανακόπουλου περί κυβέρνησης ανοχής, ενώ πρόσθεσε ότι "η ελπίδα πεθαίνει τελευταία".
Σε σχέση με το ενδεχόμενο πρότασης μομφής επανέλαβε πως όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα είναι στο τραπέζι.
"Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε σε αυτή, ούτε στην επόμενη βουλή που θα έχει την πλειοψηφία" πρόσθεσε, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει εάν το κόμμα της θα ψηφίσει υπέρ της κύρωσης του πρωτοκόλλου ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ.

Ποιες είναι οι δύο πιθανότερες ημερομηνίες για εθνικές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα; - 22 Σεπτεμβρίου ή 6 Οκτωβρίου 2019

Ποιες είναι οι δύο πιθανότερες ημερομηνίες για την διεξαγωγή εθνικών εκλογών στην Ελλάδα;
Σημαίνων πολιτικός παράγοντας που μίλησε στο bankingnews τόνισε τα εξής ενδιαφέροντα:
«Εάν παρατηρήσουμε την ρητορική βασικών στελεχών της κυβέρνησης εξάγεται το συμπέρασμα ότι δεν έχουν καμία βιασύνη για τις εκλογές.
Ενώ η αντιπολίτευση και ειδικά η ΝΔ υποστηρίζουν ότι όσο μένει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα φθείρονται, στην κυβέρνηση πιστεύουν το ακριβώς αντίθετο όσο παραμένουν τόσο θα καταφέρουν να κλείσουν την ψαλίδα.
Σε πραγματικούς όρους η διαφορά μεταξύ της πρώτης ΝΔ και του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου 8% με 9% όσο θα είναι το ποσοστό που θα λάβει και η Χρυσή Αυγή ως τρίτο κόμμα.
Το βασικό ερώτημα είναι πότε θα διεξαχθούν εκλογές στην Ελλάδα;
Οι δύο πιθανότητες ημερομηνίες δεν είναι τον Μάρτιο ή Μάιο αλλά στις 22 Σεπτεμβρίου ή στις 6 Οκτωβρίου 2019.
Με βάση κάποιες πληροφορίες – οι οποίες τελούν υπό αίρεση προφανώς – οι πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής των εθνικών βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα είναι 22 Σεπτεμβρίου ή 6 Οκτωβρίου 2019, στο τέλος της 4ετίας όχι νωρίτερα.
Η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία για την συμφωνία των Πρεσπών.
Η συμφωνία για το Μακεδονικό αν και καταδικάζεται από την πλειοψηφία της κοινωνίας θα περάσει και η ΝΔ η επόμενη κυβέρνηση θα την αποδεχθεί, δεν θα επιχειρήσει να αλλάξει τίποτε.
Στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας γνωρίζουν ότι θα υποστούν ήττα αλλά θα την διαχειριστούν είναι καλοί στην προπαγάνδα.
Ωστόσο ο Τσίπρας θα εμφανιστεί π.χ. στις ευρωεκλογές ως το αντίπαλον δέος των εθνικιστών της Ευρώπης και με κάτι τέτοια επιχειρήματα θα κερδίσει χρόνο…ώστε κάποια στιγμή τον Ιούνιο του 2019 να ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία των εκλογών»
Με βάση την προσέγγιση αυτή οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της 4ετίας, ο Τσίπρας θα επικαλεστεί ότι είναι η πρώτη κυβέρνηση μετά το μνημόνιο που εξαντλεί την 4ετία, αυτό θα είναι αλήθεια αλλά προφανώς δεν είναι συνταγματικά τα κίνητρα του Τσίπρα αλλά στόχος του η διατήρηση όσο το δυνατό περισσότερο στην εξουσία.
Επίσης μπορεί οι ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση με την έλευση της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση, διαφωνούν στο Μακεδονικό, σε όλα τα άλλα συμφωνούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης