Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Κλείνουν πολλοί κύκλοι το 2019 - Θα ανανεωθεί η λαϊκή εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ

Σκουρλέτης: Κλείνουν πολλοί κύκλοι το 2019 - Θα ανανεωθεί η λαϊκή εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί με περισσότερες από 151 ψήφους
«Χρονιά ανανέωσης της λαϊκής εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του» χαρακτήρισε το 2019, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.
Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η νέα χρονιά, βάσιμα πια, ξεκινάει με περισσότερες ελπίδες, μεγαλύτερες προοπτικές και με συγκεκριμένα πράγματα που έχει φανεί ότι αλλάζουν».
Μάλιστα, ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από την ελληνική Βουλή με περισσότερες από 151 ψήφους και σε ερώτηση για τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απάντησε: «Αντιλαμβανόμενος τη μεγάλη διαφωνία που έχουν στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν πρέπει τελικά να υιοθετηθεί μια τέτοια στάση που να ακυρώσει, έστω στην τελευταία χρονιά της, την πορεία της κυβέρνησης που ξεκίνησε από κοινού το 2015 και έφερε συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Νομίζω ότι δεν αξίζει αυτό ούτε στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ούτε στην κυβέρνηση γενικότερα».

Κλείνουν πολλοί κύκλοι το 2019

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι το 2019 κλείνουν πολλοί κύκλοι και ένας από αυτούς είναι ο κύκλος της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ θα αναπτυχθούν και νέες συγκλίσεις.
«Φαντάζομαι, όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος δημιουργούνται νέα δεδομένα.
Αυτή η νέα πραγματικότητα διαμορφώνει ένα καινούργιο έδαφος πάνω στο οποίο θα αναπτυχθούν και νέες συγκλίσεις.
Ένα έδαφος το οποίο θα χαρακτηρίζεται, πια, από την προγραμματική αντιπαράθεση ανάμεσα στον προοδευτικό, τον αριστερό πόλο και τον νεοφιλελεύθερο πόλο», είπε και προσέθεσε: «Είναι κάτι το οποίο τέμνει πια όλες τις αντιθέσεις που θα ζήσουμε το επόμενο διάστημα, και εκεί πλέον θεωρώ ότι θα διαμορφωθεί μια μεγαλύτερη -να δανειστώ τον όρο- κανονικότητα για την πολιτική αντιπαράθεση.
Άρα και πριν από τις επόμενες εκλογές και μετά, ανάλογα με το αποτέλεσμά τους, θα έχουμε ένα νέο πολιτικό σκηνικό.
Είναι δύσκολο να το προβλέψει κανείς με ακρίβεια, αλλά νομίζω ότι στη βάση αυτών των νέων διαχωριστικών μεταμνημονιακών πολιτικών γραμμών θα διαμορφωθούν και οι νέες πολιτικές συμμαχίες.
Ο ένας πόλος θα έχει κορμό την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις οι οποίες αντιλαμβάνονται την ανάγκη να ακολουθηθεί ένας δρόμος έξω από τα όρια της πολιτικής της λιτότητας, που χαρακτήρισε την πορεία της χώρας από το 2010 και μετά.
Ένας δρόμος ο οποίος θα οριοθετείται ολοένα και περισσότερο από τη νεοφιλελεύθερη λογική, αλλά που ταυτόχρονα θα υψώνει και τείχη στην Ακροδεξιά ρητορική και λογική, η οποία με διάφορους τρόπους αγγίζει πια και την Ελλάδα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης