Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimitrov (ΥΠΕΞ πΓΔΜ): Ελλάδα και «Μακεδονία» πήραν το καλύτερο δυνατό με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Dimitrov (ΥΠΕΞ πΓΔΜ): Ελλάδα και «Μακεδονία» πήραν το καλύτερο δυνατό με τη Συμφωνία των Πρεσπών
O υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Nikola Dimitrov, σχολιάζει ότι σε μερικά χρόνια η πλειοψηφία των πολιτών σε «Μακεδονία» και Ελλάδα θα αναρωτιούνται «γιατί δεν το κάναμε νωρίτερα»
Τη Συμφωνία των Πρεσπών υπερασπίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Nikola Dimitrov, ο οποίος με δηλώσεις του στο πρακτορείο ΜΙΑ υποστήριξε ότι «Μακεδονία» και Ελλάδα πήραν το καλύτερο δυνατό.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εν λόγω συμφωνία ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χώρα αλλά και τη συνεργασία με τις γειτονικές χώρες.
Αναφερόμενος στον τέως υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο Dimitrov σχoλίασε ότι η σχέση τους ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια των συχνών επαφών που είχαν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπό τις παρούσες συνθήκες, η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η καλύτερη δυνατή λύση για τη χώρα του αλλά και για την Ελλάδα καθώς ουσιαστικά οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μία ισορροπημένη λύση.
«Εάν διαταραχθεί αυτή η ισορροπία προκειμένου η Συμφωνία να γίνει καλύτερη για την μία ή την άλλη πλευρά τότε δεν θα υπάρχει Συμφωνία αλλά εθνικές θέσεις», τόνισε.
Παράλληλα, ο Dimitrov εκτιμά ότι σε μερικά χρόνια, με δίκαιη πολιτική και ανοιχτή επικοινωνία, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και των δύο χωρών θα διερωτάται «γιατί δεν το κάναμε αυτό νωρίτερα;»



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης