Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 11 μηνών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, στο 2,66%

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 11 μηνών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, στο 2,66%
Εν μέσω μεταβλητότητας στις αγορές μετοχών και ανησυχιών για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας
Νέα πτώση καταγράφει στο ξεκίνημα το 2019 η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ, καθώς η μεταβλητότητα των τελευταίων εβδομάδων στις αγορές μετοχών και οι επίμονες ανησυχίες για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, έχουν στρέψει τους επενδυτές στα πιο ασφαλή καταφύγια.
Σημερινά οικονομικά στοιχεία για την Κίνα έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου συρρικνώθηκε για πρώτη φορά σε 19 μήνες, εντείνοντας τις ανησυχίες για μια οικονομική επιβράδυνση κατά το τρέχον έτος.
Οι επενδυτές παραμένουν επίσης επιφυλακτικοί εν μέσω των επίμονων ανησυχιών γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο.
Δημοσίευμα των «The New York Times» ανέφεραν ότι ο Αμερικανός εκπρόσωπος Εμπορίου, Robert Lighthizer, έχει πει σε συνεργάτες του ότι θέλει να εμποδίσει τον πρόεδρο Donald Trump από το να δεχτεί «κενές υποσχέσεις» από την Κίνα στο εμπορικό «μέτωπο».
Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο Lighthizer έχει προειδοποιήσει τον Trump ότι ενδέχεται να χρειαστούν πρόσθετοι δασμοί προκειμένου να εξασφαλίσουν σημαντικές παραχωρήσεις από τους Κινέζους.
Εξάλλου, τις ανησυχίες των επενδυτών εντείνει και η αβεβαιότητα γύρω από το κυβερνητικό «shutdown» στις ΗΠΑ, που ήδη μετρά 12 ημέρες.
Περί τις 21:15, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει πτώση 2,3 μονάδων βάσης στο 2,67%, από 2,691% στο προηγούμενο κλείσιμο, ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει κατά 3 μ.β. στο χαμηλό 11 μηνών του 2,66%.


Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου καταγράφει σημαντική πτώση 50% σε σχέση με το υψηλό του 3,25% που είχε «αγγίξει» το 2018.
Η απόδοση του 30ετούς καταγράφει πτώση 3,7 μ.β. στο 2,98%.
Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των πιο βραχυπρόθεσμων ομολόγων κινούνται ανοδικά, με εκείνη του 2ετούς ομολόγου να ενισχύεται κατά 1,2 μ.β. στο 2,51%.
Η πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αντικατοπτρίζει επίσης τις προσδοκίες για μια επιβράδυνση ή ακόμη και προσωρινή «παύση» στις αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) κατά το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης