Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Για μείωση δαπανών και φόρων δεσμεύτηκε ο νέος υπουργός Οικονομίας

Βραζιλία: Για μείωση δαπανών και φόρων δεσμεύτηκε ο νέος υπουργός Οικονομίας
Ο νέος υπουργός Οικονομίας της Βραζιλίας δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι το πιεστικότερο θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα 
Τη δέσμευση ότι θα μειώσει τον τεράστιο ρόλο που διαδραματίζει η κυβέρνηση στην οικονομία, έδωσε σήμερα (2/1/2019) ο νέος υπουργός Οικονομίας της Βραζιλίας, Paulo Guedes.
Ο ίδιος δεσμεύτηκε επίσης ότι θα περικόψει τους φόρους, θα προβεί σε ιδιωτικοποιήσεις και θα περιορίσει τις «υπερβολικές», όπως δήλωσε, κυβερνητικές δαπάνες.
Ο Guedes, οικονομολόγος πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Σικάγου και επενδυτικός τραπεζίτης, δήλωσε ακόμη ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι το πιεστικότερο θέμα που αντιμετωπίζει η Βραζιλία.
Όπως τόνισε, εάν η μεταρρύθμιση δεν μπορέσει να περάσει από το Κογκρέσο, η ομάδα του θα εργαστεί πάνω σε μια μείωση των υποχρεωτικών κυβερνητικών δαπανών, ώστε να καλύψει το δημόσιο έλλειμμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο ακροδεξιός Jair Bolsonaro ορκίστηκε χθες (1/1) νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, αναλαμβάνοντας και επίσημα καθήκοντα, δύο μήνες μετά τη νίκη του στις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης