Τελευταία Νέα
Διεθνή

Altmaier: Η εγχώρια ζήτηση ωθεί την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας – Μεγάλος κίνδυνος το Brexit

Altmaier: Η εγχώρια ζήτηση ωθεί την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας – Μεγάλος κίνδυνος το Brexit
Το ΑΕΠ της Γερμανίας θα αυξηθεί για δέκατη συναπτή χρονιά φέτος υποστηρίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας
Την θέση ότι η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί για δέκατη συναπτή χρονιά φέτος διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Peter Altmaier, τονίζοντας ότι κύριος μοχλός ανάπτυξης είναι η εγχώρια ζήτηση.
Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Passauer Neue Presse ο Altmaier υποστηρίζει πως η επικείμενη αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ αποτελεί ένα μεγάλο κίνδυνο για τη γερμανική οικονομία, όπως και οι διεθνείς συγκρούσεις για το εμπόριο αλλά και οι μεταβολές στην αυτοκινητοβιομηχανία που επιβράδυναν την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το δεύτερο εξάμηνο του 2018, ωστόσο εκτιμά πως «υπάρχουν πολύ καλές πιθανότητες η οικονομική ανάπτυξη να συνεχιστεί για δέκατη συναπτή χρονιά», κάτι που όπως λέει,  θα σηματοδοτήσει την πιο μακρά περίοδο συνεχούς οικονομικής επέκτασης από τη δεκαετία του 1960.
Σημειώνεται πως η Γερμανία αναθεώρησε πρόσφατα επί τα χείρω την πρόβλεψή του για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας το 2018, περί το 1,5% ως 1,6% (από 1,8%) του ΑΕΠ.
«Οι προοπτικές για τη συνέχιση της ανάπτυξης θα εξαρτηθούν από το εάν η γερμανική βιομηχανία θα μπορέσει να αξιοποιήσει πολλά υποσχόμενα νέα πεδία, όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, η τεχνητή νοημοσύνη» ανέφερε ο Altmaier, τονίζοντας ότι το Brexit και η έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού εγείρουν κινδύνους για την οικονομία.
Μάλιστα ο Almaier καλεί να εγκριθεί το συντομότερο από την Bundestag ο νέος νόμος για τη μετανάστευση, με σκοπό να μειωθεί η έλλειψη εξειδικευμένων επαγγελματιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης