Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber (UBS): Συγκέντρωση των ευρωπαϊκών τραπεζών για να ανταγωνιστούν τους αμερικανικούς κολοσσούς

Weber (UBS): Συγκέντρωση των ευρωπαϊκών τραπεζών για να ανταγωνιστούν τους αμερικανικούς κολοσσούς
Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Christian Sewing και ο διοικητής της ΕΚΤ Mario Draghi, έχουν ζητήσει την εναρμόνιση των κανόνων για την τραπεζική ενοποίηση
Για την ανάγκη μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών προκειμένου να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τους αμερικανικούς τραπεζικούς κολοσσούς, έκανε λόγο ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber, ενώνοντας τη φωνή του με όσους ζητούν μεγαλύτερη συγκέντρωση του κλάδου στην Ευρώπη. 
«Αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη για να ανταγωνιστεί την Αμερική, είναι μεγαλύτερες τράπεζες», δήλωσε ο Weber στο Bloomberg.
Δεν είναι μόνο ότι οι εγχώριες τράπεζες θα καταστούν πιο πανευρωπαϊκές, αλλά και οι αμερικανικές τράπεζες αναμένεται να αποκτήσουν μεγαλύτερη μερίδιο σε Ευρώπη και Ασία, λόγω των πελατών που επιθυμούν παγκόσμια έκθεση», σημείωσε ο πρόεδρος της ελβετικής τράπεζας.
Οι τράπεζες της Ευρώπης αντιμετωπίζουν με πιο αργούς ρυθμούς τις συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, έναντι των αμερικανών ανταγωνιστώντους, εν μέρει επειδή η αγορά παραμένει κατακερματισμένη, καθιστώντας δυσχερέστερες τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις.
Στελέχη όπως ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Christian Sewing και ο διοικητής της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi, έχουν ζητήσει την εναρμόνιση των κανόνων για την τραπεζική ενοποίηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης