Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη πρέπει να αντέξει στις επόμενες ευρωεκλογές

Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη πρέπει να αντέξει στις επόμενες ευρωεκλογές
Δεν θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες η Δημοκρατία και η σταθερότητα είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος
Την θέση πως η Ευρώπη πρέπει να αντέξει στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές διατύπωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος στην άνοδο των λαϊκιστικών δυνάμεων.
«Δεν είναι η οικονομική κρίση που δοκιμάζει τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά κυρίως το προσφυγικό ζήτημα και τα θέματα ασφαλείας.
Οι λαϊκιστές με τον υπεραπλουστευμένο τρόπο που εξηγούν τα πράγματα κατάφεραν να κερδίσουν έδαφος και σήμερα, πράγματι, βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη.
Εκείνο που κατά την γνώμη μου αυτή την ώρα πρέπει να γίνει είναι οι δημοκρατικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόξου αυτού να βρουν έναν κοινό τόπο συνεννόησης.
Δεν γίνεται διαφορετικά.
Για αυτό πιστεύω πως οι επόμενες Ευρωπαϊκές εκλογές είναι σημαντικές.
Η Ευρώπη πρέπει να αντέξει και χρησιμοποιώ το επίρρημα “πρέπει” όχι γιατί είναι κάτι που εύχομαι, διότι εάν για κάποιο λόγο κυριαρχήσουν αυτές οι δυνάμεις στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο και κατ’ επέκταση και στα εθνικά πολιτικά ζητήματα, τότε φοβάμαι ότι η Ευρώπη θα επιστρέψει σύντομα στο κακό της παρελθόν και οι παλαιότεροι ανάμεσά, μας που έζησαν καταστάσεις δύσκολες, τραγωδίες πολέμου, δεν θα το ήθελαν αυτό.
Μην ξεχνάμε ότι η Ευρώπη έτσι ξεκίνησε πριν από 60 χρόνια.
Όταν συνετοί και σοφοί ηγέτες, κάθισαν γύρω από το τραπέζι ενώ ήταν ακόμα νωπές οι αναμνήσεις από τον τραγικό 2ο και 1ο παγκόσμιο πόλεμο, αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας» ανέφερε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Αβραμόπουλος.
Όπως είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος δεν θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες η Δημοκρατία και η σταθερότητα.
«Εάν είχε γίνει νωρίτερα η ενιαία ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική και μετά η υιοθέτηση του κοινού ευρωπαϊκού μας νομίσματος, ενδεχομένως να είχαμε αντιμετωπίσει όλη αυτή την κατάσταση διαφορετικά και πιο αποτελεσματικά» είπε ο κ.Αβραμόπουλος, ο οποίος επεσήμανε τον κίνδυνο που εγκυμονεί το προσφυγικό.
«Αν κλιμακωθεί η ουκρανική κρίση η Ευρώπη θα πρέπει να αναμένει ένα εκατομμύριο ανθρώπους από εκείνη την μεριά» τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ελληνική μεταναστευτική κρίση.
«Τώρα το ότι η χώρα μας δεν ήταν οργανωμένη το 2014 -15 σας είπα πως ούτε η Ευρώπη δεν ήταν.
Τα πράγματα όμως άλλαξαν και θέλω να πιστεύω πως δεν θα είναι ζήτημα για το μέλλον» είπε ο κ.Αβραμόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης