Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας για Novartis: Πρέπει να αφήσουμε την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη να διερευνήσει όλη την αλήθεια

Ρήγας για Novartis: Πρέπει να αφήσουμε την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη να διερευνήσει όλη την αλήθεια
Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, ο κ. Ρήγας σχολίασε ότι προφανώς και υπάρχουν πολιτικές απολήξεις
«Νομίζω ότι πρέπει να αφήσουμε την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη να διερευνήσει όλη την αλήθεια και να αποδώσει ό,τι ευθύνες υπάρχουν.
Είναι στη δική της ευχέρεια και στη δική της αρμοδιότητα να επιλέξει και να κατευθύνει την πορεία των ερευνών με ό,τι ενδείξεις υπάρχουν» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.
Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα, ο κ. Ρήγας, επισήμανε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει τις δημόσιες δηλώσεις του μάρτυρα για τον οποίο, όπως είπε, προκύπτει ότι έχει τελέσει αδικήματα και τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση, η «μεγάλη υπόθεση Novartis είναι ένα σκάνδαλο μεγατόνων και ένα σκάνδαλο διεθνές και έπληξε τη χώρα μας και την οικονομία της».
Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «η δικαιοσύνη διερευνά όλες τις προεκτάσεις και όλα τα δεδομένα για να καταλήξει στα συμπεράσματά της.
Και να σας πω και κάτι; προφανώς υπάρχουν και πολιτικές απολήξεις.
Το αν έχουν ποινικές ευθύνες ή όχι είναι άλλο θέμα αυτό».
Αναφερόμενος στη στάση της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε: «Δεν μπορεί από τη μια μεριά να λέμε ότι παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη και όταν την αφήνουμε ελεύθερη και προχωρά σε ορισμένα πράγματα από την άλλη μεριά κατηγορούμε την ίδια τη δικαιοσύνη».
Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση της οικονομίας, ανέφερε ότι αυτή «βρίσκεται σε πολύ διαφορετική περίοδο από ό,τι την πρώτη πενταετία που μπήκαμε στην περιπέτεια των μνημονίων και ουσιαστικά στην άτακτη χρεοκοπία που θα μπορούσε να οδηγηθεί η χώρα όλη την προηγούμενη περίοδο».
«Υπάρχει ανάπτυξη, έχουμε 400.000 νέες θέσεις εργασίας, μειώθηκε η ανεργία, έχει φτάσει το 18%, και θα υπάρξει και μείωση μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή.
Υπήρξε ρύθμιση της απορυθμισμένης αγοράς εργασίας όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Προχωράμε στην αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και θεωρώ ότι η στήριξη που έγινε στο κοινωνικό κράτος, αυτά τα οποία επιστρέψαμε 3 χρόνια και φέτος στον ελληνικό λαό από τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο ίδιος ο ελληνικός λαός την προηγούμενη περίοδο για να στηρίξει αυτή την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας νομίζω ότι είναι το καλύτερο στοιχείο για να κρίνει ο καθένας», πρόσθεσε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης