Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Οι Δημοκρατικοί δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά το ζήτημα του κυβερνητικού shutdown

Λευκός Οίκος: Οι Δημοκρατικοί δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά το ζήτημα του κυβερνητικού shutdown
Ο αναπληρωτής γραμματέας του Λευκού Οίκου, Hogan Gidley, τόνισε ότι οι Δημοκρατικοί «διαπραγματεύονται μέσω του Τύπου»
Οξύτατη κριτική απέναντι στο Δημοκρατικό Κόμμα άσκησε σήμερα (3/1) ο αναπληρωτής γραμματέας του Λευκού Οίκου, Hogan Gidley, μέσω συνέντυξής του στο Fox News, τονίζοντας ότι «δεν είναι σοβαρό» αναφορικά με την επίλυση του ζητήματος του κυβερνητικού shutdown.
Ειδικότερα, ο κ. Gidley δήλωσε ότι «αυτό που θέλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, στο γραφείο του είναι ένα νομοσχέδιοι που να ανοίγει την κυβέρνηση, να χρηματοδοτεί την κυβέρνηση και να προστατεύει τον αμερικανικό λαό».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι οι Δημοκρατικοί «δεν το αντιμετωπίζουν σοβαρά», κατηγορώντας τους ότι «διαπραγματεύονται μέσω του Τύπου».
Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, Lindsey Graham, κατέστησε σαφές ότι «εάν ο πρόεδρος Trump ενδώσει στους Δημοκρατικούς και δεν εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για το τείχος στα σύνορα, κάτι τέτοιο θα αποτελέσει το τέλος του από να είναι ένας αποτελεσματικός πρόεδρος».
«Δεν πρόκειται να υπογράψει ένα νομοσχέδιο που δεν έχει χρήματα για το τείχος», δήλωσε στο Fox ο κ. Graham, προσθέτοντας ότι «ο πρόεδρος θα προκαλέσει τους Δημοκρατικούς να συμβιβαστούν και αν συνεχίσουν να λένε όχι, θα πληρώσουν το τίμημα με τον αμερικανικό λαό».
Παράλληλα, ο Αμερικανός γερουσιαστής κατέστησε σαφές ότι ο Donald Trump «θα εξασφαλίσει τα σύνορά μας όπως υποσχέθηκε».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συνεργασείς με τους Δημοκρατικούς και να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο χρηματοδότησης το οποίο θα τερματίσει το κυβερνητικό shutdown και θα «διατηρήσει την Αμερική ασφαλή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης