Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Σωστή η επιλογή της κυβέρνησης να εντείνει τις προετοιμασίες για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit

Davis (Βρετανία): Σωστή η επιλογή της κυβέρνησης να εντείνει τις προετοιμασίες για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit
Ο πρώην υπουργός Brexit τόνισε ότι «ο χρόνος είναι φίλος μας» στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων
Ως «σωστή» χαρακτήρισε την επιλογή της βρετανικής κυβέρνησης να επιταχύνει τις διαδικασίες προετοιμασίας για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρώην υπουργός Brexit, David Davis, μέσω άρθρου του που δημοσιεύθηκε στην Telegraph.
Ειδικότερα, ο Βρετανός υπουργός τόνισε ότι «μας λένε ότι άλλη μία αποφασιστική στιγμή αναδύτεαι, υπό τη μορφή της επικείμενης ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο σχετικά με την προτεινόμενη Συμφωνία Αποχώρησης», διευκρινίζοντας ότι «φυσικά, έχουμε βρεθεί σε αυτό το σημείο προηγουμένως».
«Έχουμε δει πολλές υποτιθέμενες αποφασιστικές στιγμές από το δημοψήφισμα του 2016», προσθέτει ο David Davis, αναφέροντας μεταξύ άλλων «την ενεργοποίηση του Άρθρου 50, τη ψήφιση του νόμου περί Αποχώρησης από την ΕΕ, την ουσιαστική ψηφοφορία του Δεκεμβρίου που δεν υπήρξε ποτέ».
«Πάντα έλεγα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ωθούσε και ωθεί μέχρι να φτάσουμε τελικά σε μία απόφαση την ύστατη στιγμή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βρετανός υπουργός, για να προσθέσει ότι «τα πρόσφατα γεγονότα μόνο ενισχύουν την ανάλυσή μου».
Ο ίδιος διευκρίνησε ότι η πλευρά της ΕΕ «ανησυχεί για την απώλεια των 39 δισ. στερλινών από την πληρωμή του διαζυγίου η οποία θα έρθει μαζί με τη συμφωνία για το Brexi», τονίζοντας παράλληλα ότι «όποιος κατανοεί πραγματικά πως λειτουργούν οι διαπργματεύσεις, κατανοεί ότι ο χρόνος είναι φίλος μας».
«Η κυβέρνηση καλά κάνει και εντείνει τις προετοιμασίες για μία μη συμφωνία για το Brexit», καταλήγει ο Βρετανός υπουργός, διευκρινίζοντας ότι «όσο περισσότερο προετοιμαζόμαστε να εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, τόσο πιθανότερο είναι το ενδεχόμενο μίας καλής συμφωνίας».
Σημειώνεται ότι το σχέδιο για το Brexit αναμένεται να βρεθεί προς ψήφιση στο βρετανικό κοινοβούλιο μετά τις 14 Ιανουαρίου 2019, με την πρωθυπουργό Theresa May να παραμένει αισιόδοξη για την έκβαση της ψηοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης