Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ισχυρές πιέσεις στα ομόλογα λόγω Banca Carige - Στο 2,84% το 10ετές

Ιταλία: Ισχυρές πιέσεις στα ομόλογα λόγω Banca Carige - Στο 2,84% το 10ετές
Ισχυρές πιέσεις δέχονται τα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας, την ώρα που ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πιθανή παρέμβαση της ιταλικής κυβέρνησης σχετικά με τη διάσωση της Banca Carige
Ισχυρές πιέσεις δέχονται σήμερα (3/1/2019) τα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας, την ώρα που ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πιθανή παρέμβαση της ιταλικής κυβέρνησης σχετικά με τη διάσωση της Banca Carige.
Σύμφωνα με πηγές του Ταμείου Προστασίας Καταθέσεων (FITD), σε περίπτωση αναγκαστικής εκκαθάρισης το Ταμείο θα πρέπει να εγγυηθεί καταθέσεις ύψους 9,4 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η διαπραγμάτευση της μετοχής ανεστάλη χθες, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να ορίσει τρεις προσωρινούς διαχειριστές στην ιταλική τράπεζα, σε μια ύστατη προσπάθεια για τη διάσωση της Banca Carige, μετά την αποτυχία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην ανακοίνωσή της, «η ΕΚΤ τοποθέτησε τους Fabio Innocenzi, Pietro Modiano και Raffaele Lener ως προσωρινούς διαχειριστές, με το καθήκον να διατηρήσουν τη σταθερότητα της Banca Carige».
H Κομισιόν ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην προσπάθεια διάσωσης της ιταλικής τράπεζας.
Την ίδια ώρα, η Unicredit αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη εξαγορά της Banca Carige.
Σε πολιτικό επίπεδο, το Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησε άμεσα ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών Giovanni Tria για την κατάσταση που επικρατεί στην τράπεζα.
Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός μέτοχος παρεμπόδισε με την απουσία του την κεφαλαιακή ενίσχυση της ιταλικής προβληματικής τράπεζας κατά 400 εκατομμύρια ευρώ.
Περί τις 14:15, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο 15 μονάδων βάσης και διαμορφώνεται στο 2,84%, από 2,69% στο χθεσινό κλείσιμο.


Την ίδια ώρα, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 9 μ.β. στο 0,55%, ενώ του 30ετούς καταγράφει άνοδο 6,5 μ.β. και διαμορφώνεται στο 3,58%.


Πιέσεις δέχεται και το χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον δείκτη FTSE MIB να υποχωρεί κατά 0,6% στις 18.218 μονάδες.
Στο ταμπλό, πιέσεις δέχονται οι τραπεζικές μετοχές, με την Unicredit να υποχωρεί κατά 1,3%, την Banco Bpm να σημειώνει πτώση 1,3% και την UBI Banca να καταγράφει απώλειες 1,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης