Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar (πρωθ. Ιρλανδίας): Η EE δεν θα δεχτεί διαβεβαιώσεις για το Brexit που θα υπονόμευαν το πνεύμα της συμφωνίας

Varadkar (πρωθ. Ιρλανδίας): Η EE δεν θα δεχτεί διαβεβαιώσεις για το Brexit που θα υπονόμευαν το πνεύμα της συμφωνίας
Η EE δεν θα δεχτεί διευκρινίσεις ή διαβεβαιώσεις σχετικά με τη συμφωνία για το Brexit, που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν το πνεύμα της συμφωνίας, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δεχτεί διευκρινίσεις ή διαβεβαιώσεις σχετικά με τη συμφωνία για το Brexit, που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν το πνεύμα της συμφωνίας, προειδοποίησε σήμερα (3/1/2019) ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, προσπαθεί να εξασφαλίσει από τους Ευρωπαίους ηγέτες διαβεβαιώσεις για τη συμφωνία για το Brexit, εν όψει της ψηφοφορίας στη βρετανική Βουλή, αργότερα αυτόν τον μήνα.
«Θέλουμε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε εγγυήσεις, να δώσουμε διαβεβαιώσεις, να δώσουμε διευκρινίσεις (αλλά) πρέπει να ξέρουμε τι θέλει το βρετανικό κοινοβούλιο», δήλωσε ο Varadkar σε δημοσιογράφους στο Δουβλίνο.
«Αλλά πρέπει επίσης να καταλάβουν ότι δεν θα υπάρξει καμία εξήγηση, εγγύηση ή διευκρίνιση που να αντικρούει ή να καθιστά ανενεργό οποιοδήποτε μέρος της συμφωνίας απόσυρσης», πρόσθεσε.
Ο ίδιος δήλωσε ότι είχε σήμερα μια μακρά συνομιλία με τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, κατά την οποία οι δυο τους συμφώνησαν ότι η Βρετανία δεν θα χρειαστεί να καταρτίσει πρόταση για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.
Ο Varadkar δήλωσε ακόμη ότι έχει «παραιτηθεί από τη συζήτηση» σχετικά με το εάν η Βρετανία θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.
Αλλά δήλωσε ότι η κυβέρνησή του τώρα προετοιμάζεται για ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης