Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bolsonaro: Απολύει συμβασιούχους του δημοσίου για να καθαρίσει τις... σοσιαλιστικές ιδεολογίες

Bolsonaro: Απολύει συμβασιούχους του δημοσίου για να καθαρίσει τις... σοσιαλιστικές ιδεολογίες
Ο Bolsonaro θα απολύσει φερόμενους ως οπαδούς του Lula
Σε απόλυση των συμβασιούχων του δημοσίου τομέα θα προχωρήσει ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, προκειμένου, όπως υποστήριξε να «καθαρίσει η Βραζιλία από τις σοσιαλιστικές και κομμουνιστικές ιδεολογίες».
"Δεν έχει κανένα νόημα να διατηρήσουμε σε μια κυβέρνηση με ένα προφίλ σαν το δικό μας, ανθρώπους που προασπίζονται μια άλλη λογική, ένα άλλο πολιτικό σύστημα, μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας", δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Onyx Lorenzoni, αφού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Προεδρικό Μέγαρο του Πλανάλτο, στη Μπραζίλια.
"Έχουμε το θάρρος να κάνουμε αυτό που έλλειψε από την προηγούμενη κυβέρνηση, να αρχίσουμε να καθαρίζουμε το σπίτι μας από την αρχή", επέμεινε.
"Είναι ο μοναδικός τρόπος για να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά και να κάνουμε αυτό που αποφάσισε η βραζιλιάνικη κοινωνία μέσω της κάλπης: να βάλουμε τέλος στις σοσιαλιστικές και κομμουνιστικές ιδέες που μας οδήγησαν στο σημερινό χάος, με την ανεργία (...) την ανασφάλεια στις οικογένειες, τις κακές επιδόσεις του συστήματος υγείας και τα σχολεία που κάνουν πολιτική κατήχηση αντί να εκπαιδεύουν", ισχυρίστηκε.
Ο Bolsonaro, δηλωμένος αντικομμουνιστής, εξελέγη τον Οκτώβριο εν μέρει χάρη στην απόρριψη από τους ψηφοφόρους του Κόμματος των Εργατών, του πρώην προέδρου Lula da Silva, το οποίο κυβέρνησε τα τελευταία 13 χρόνια και από πολλούς Βραζιλιάνους θεωρείται υπεύθυνο για τα δεινά της χώρας και ιδίως για τη διαφθορά.
"Αυτή η σημαία δεν θα βαφτεί ποτέ κόκκινη" παρά μόνο "αν πρέπει να χύσουμε το αίμα μας", δήλωσε κατά την ορκωμοσία του ο νέος πρόεδρος, αναφερόμενος στην κιτρινοπράσινη σημαία της Βραζιλίας.
Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, η αναδιάρθρωση αφορά κατά κύριο λόγο την κατάργηση μιας υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας που ήταν υπεύθυνη για την εφαρμογή σχολικών προγραμμάτων σχετικών με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την απόρριψη του ρατσισμού.
Το τμήμα θα αντικατασταθεί από ένα άλλο, με στόχο τη μείωση του αναλφαβητισμού.
Με ένα μήνυμά του στο Twitter ο ίδιος ο Bolsonaro υπερασπίστηκε αυτήν την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι "να εκπαιδευτούν πολίτες έτοιμοι να μπουν στην αγορά εργασίας, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που είχαν επενδύσει στη διάπλαση νοοτροπιών υποδουλομένων στις σοσιαλιστικές ιδέες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης