Διεθνή

Γαλλία: Δυσαρεστημένο το 75% των Γάλλων με την πολιτική του προέδρου Macron

Γαλλία: Δυσαρεστημένο το 75% των Γάλλων με την πολιτική του προέδρου Macron
Η πλειοψηφία περιμένει τα μέτρα για την τόνωση των εισοδημάτων
Δυσαρεστημένο με την πολιτική που εφαρμόζει ο πρόεδρος Emmanuel Macron και η κυβέρνηση του εμφανίζεται το 75% των Γάλλων σύμφωνα με δημοσκόπηση των Odoxa και Dentsu Consulting που διενεργήθηκε για λογαριασμό των franceinfo και Figaro.
Βάσει της έρευνας, μόλις το 25% δήλωσε ικανοποιημένο για τα μέτρα που έχει λάβει και τις ενέργειες που έχει κάνει ο Macron αφότου ανέλαβε την εξουσία στα μέσα του 2017.
Η δημοσκόπηση με δείγμα 1.004 Γάλλων, που διεξήχθη τη 2α και την 3η Ιανουαρίου, καταγράφει ραγδαία άνοδο του ποσοστού των πολιτών που δηλώνει δυσαρεστημένο από τον Απρίλιο του 2018 (59%) μέχρι σήμερα (75%).
Για το 54% των Γάλλων, η σημαντικότερη πολιτική προτεραιότητα είναι να εφαρμοστούν μέτρα για να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη, ενώ η μείωση της ανεργίας, για καιρό η πρώτιστη ανησυχία των πολιτών, υποχώρησε στην τέταρτη θέση.
 Η υποστήριξη προς τα «κίτρινα γιλέκα» παραμένει πάντως στάσιμη, ενώ έχει μειωθεί αρκετά αν συγκριθεί με την περίοδο που ξεκινούσαν οι κινητοποιήσεις.
Το 55% θεωρεί πως οι διαδηλώσεις πρέπει να συνεχιστούν από 66% που ήταν την 22α Νοεμβρίου.
Σημειώνεται πως ο Macron δεσμεύθηκε ότι θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει, ιδίως αναμορφώνοντας τα επιδόματα ανεργίας και τη δημόσια διοίκηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης