Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunt (ΥΠΕΞ Μ. Βρετανίας): Ο Assad θα παραμείνει για λίγο καιρό ακόμα στην εξουσία λόγω… Ρωσίας

Hunt (ΥΠΕΞ Μ. Βρετανίας): Ο Assad θα παραμείνει για λίγο καιρό ακόμα στην εξουσία λόγω… Ρωσίας
Θέση της Μ. Βρετανίας ότι ο Assad παραμένει εμπόδιο σε μια διαρκή ειρήνη υποστήριξε ο Hunt
Την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar al Assad θα παραμείνει για λίγο καιρό ακόμα στην εξουσία λόγω και της στήριξης που απολαμβάνει από τη Ρωσία διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Jeremy Hunt, παραδοχή στην οποία προχωρά για πρώτη φορά η βρετανική πλευρά.
«Η βρετανική θέση από καιρό είναι ότι δεν θα έχουμε μια διαρκή ειρήνη στην Συρία με αυτό το καθεστώς (υπό την ηγεσία του Assad), αλλά δυστυχώς, πιστεύουμε ότι αυτός θα παραμείνει για λίγο ακόμα» τόνισε μιλώντας στο Sky News ο Βρετανός  ΥΠΕΞ.
Μάλιστα ο Hunt υποστήριξε ότι «η Ρωσία μπορεί να πιστεύει ότι κέρδισε όσον αφορά τη σφαίρα της επιρροής» αλλά «αυτό που τους λέμε εμείς είναι ότι επίσης κέρδισαν και μια ευθύνη».
«Εάν πραγματικά θα αναμειχθείτε στη Συρία θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι θα υπάρχει πραγματικά ειρήνη στη Συρία.
Και αυτό σημαίνει ότι θα διασφαλίζεται πως ο πρόεδρος Assad δεν θα κάνει χρήση χημικών όπλων» είπε ο Hunt απευθυνόμενος στη Ρωσία.
Σημειώνεται πως η Μ. Βρετανία είναι από τις δυνάμεις εκείνες που ζητούν να φύγει ο Assad από την προεδρία και να  υπάρξει μια νέα κυβέρνηση.
Την ίδια στιγμή αρκετά αραβικά κράτη έχουν αποδεχθεί ότι ο Assad επέζησε του 7ετούς εμφυλίου πολέμου και είναι ήδη έτοιμες να ξανανοίξουν τις πρεσβείες τους στη Δμασκό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης