Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν κατά -0,3% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο του 2018

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν κατά -0,3% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο του 2018
Η πτώση στις τιμές παραγωγού της Ευρωζώνης ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Πτώση σημείωσαν οι βιομηχανικές τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη για τον Νοέμβριο του 2018 σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα σημερινά (4/1) στοιχεία της Eurostat, τα οποία έδειξαν οριακά μεγαλύτερη υποχώρηση σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,3% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +0,8%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση της τάξεως του -0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά +4% έναντι +4,9% τον Οκτώβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +4,2%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,4% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα σε ετήσια βάση σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +4,3%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο τομέας της ενέργειας είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στην πτώση του δείκτη, καθώς οι τιμές υποχώρησαν κατά -1,1% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που οι τιμές των κεφαλαιουχικών, διαρικών και μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών παρέμειναν σταθερές.
Εξαιρουμένου του τομέα της ενέργειας, ο δείκτης τιμών παραγωγού παρέμεινε σταθερός σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στην Ελλάδα (-2,7%) και την Ολλανδία (-1,4%) ενώ αντίθετα η μεγαλύερη άνοδος καταγράφηκε σε Δανία (+1,2%) και Εσθονία (+1,7%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης