Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαζικές κυβερνοεπιθέσεις κατά Γερμανών αξιωματούχων – Θύμα και η Angela Merkel

Μαζικές κυβερνοεπιθέσεις κατά Γερμανών αξιωματούχων – Θύμα και η Angela Merkel
Μαζικές κυβερνοεπιθέσεις κατά Γερμανών αξιωματούχων
Μαζικές κυβερνοεπιθέσεις χάκερ κατά Γερμανών πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων δημοσίων προσώπων, που διαπιστώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (3/1), αποκαλύφθηκαν από το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.
Ωστόσο, διάφορα αρχεία των θυμάτων έκαναν την εμφάνισή τους στο Τwitter από τις αρχές Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο λογαριασμός που δημοσιεύει τα αρχεία έχει βάση το Αμβούργο και χρησιμοποιεί ως hashtag τη φράση έρευνα ασφαλείας.
Μέχρι στιγμής καμία υποκλαπείσα πλήροφορία δεν θεωρείται άκρως απόρρητη όμως έχουν ήδη διαρρεύσει στοιχεία όπως οικονομικά αρχεία, ταυτότητες, ιδιωτικές συνομιλίες αλλά και προσωπικές φωτογραφίες.
Η καγκελάριος κα Angela Merkel ήταν επίσης θύμα από τη μαζική δημοσίευση από αγνώστους χάκερς ευαίσθητων δεδομένων στο Διαδίκτυο.
Το αρχείο περιλαμβάνει έναν αριθμό φαξ, μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πολλές επιστολές από και προς την Καγκελάριο, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων dpa.
Το πόσο ευαίσθητες είναι οι πληροφορίες της που διέρρευσαν, παραμένει άγνωστο, γράφει η FAZ.
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια Πληροφοριών (BSI) διερευνά αυτήν την υπόθεση "σε στενό συντονισμό με άλλες ομοσπονδιακές αρχές εντατικά", ανέφερε η υπηρεσία με ανάρτηση στο Twitter.
"Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφοριες, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τα κυβερνητικά δίκτυα", ανέφερε η BSI.
Το Εθνικό Κέντρο Αμυντικής Υπηρεσίας για τον κυβερνοχώρο συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση κρίσης το πρωί της Παρασκευής.
Ανάμεσα στους στόχους ήταν και ο Γερμανός πρόεδρος Frank Walter Steinmeier, ενώ εντύπωση προκαλεί πως δεν έπεσε θύμα χάκερ κανείς πολιτικός του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία».
Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που Γερμανοί αξιωματούχοι πέφτουν θύματα κυβερνοεπιθέσεων, καθώς είχε προηγηθεί επίθεση από Ρώσους χάκερς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης