Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προβλημάτων συνέχεια για τη Deutsche Bank – Οι υπάλληλοί της βοηθούσαν πελάτες να αποφύγουν φόρους

Προβλημάτων συνέχεια για τη Deutsche Bank – Οι υπάλληλοί της βοηθούσαν πελάτες να αποφύγουν φόρους
Προβλημάτων συνέχεια για τη Deutsche Bank
Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για τη Deutsche Bank, με τη γερμανική τράπεζα να ταλανίζεται από μία ακόμη αποκάλυψη για τις πρακτικές της.
Εν μέσω μίας σειράς σκανδάλων που έχουν αποκαλυφθεί τα τελευταία χρόνια για τον τραπεζικό κολοσσό, δημοσίευμα του Reuters -σε συνεργασία με το Correctiv- αναφέρει πως η Deutsche Bank βοηθούσε τους πελάτες της να αποφύγουν τη φορολόγηση στη Γερμανία, μέσω «παραθύρων» στους φορολογικούς νόμους.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται, όταν τα «κενά» στη νομοθεσία διορθώθηκαν από τις αρχές, οι υπάλληλοι της τράπεζας συνέχιζαν να στηρίζουν τη φοροαποφυγή των πελατών τους, μέσω εναλλακτικών λύσεων.
«Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι ορισμένοι διαχειριστές συζήτησαν τους κινδύνους φήμης της συμμετοχής της Deutsche Bank σε ένα σύστημα διαπραγμάτευσης μετοχών (cum-ex) που αποτελεί το αντικείμενο της μεγαλύτερης έρευνας για τη μεταπολεμική απάτη στη Γερμανία.
Η τράπεζα έφτασε ακόμη και στο μέτρο που εκδίδει φορολογικά πιστοποιητικά για παρακράτηση φόρων που δεν είχαν ποτέ καταβληθεί.
Η τράπεζα εξέδωσε φορολογικά πιστοποιητικά για παρακράτηση φόρου που δεν είχε ποτέ αφαιρεθεί και έδωσε δάνεια σε πελάτες για να τους επιτρέψει να συμμετάσχουν στο σύστημα και να ζητήσουν φορολογικές εκπτώσεις, σύμφωνα με τους ελέγχους.
Οι γερμανικές αρχές ισχυρίζονται ότι το καθεστώς, το οποίο έγινε αντιληπτό από πελάτες με τη βοήθεια αρκετών παγκόσμιων τραπεζών, κόστισε στο γερμανικό κράτος περίπου 5,6 δισεκ. ευρώ σε εκπτώσεις που δεν έπρεπε ποτέ να καταβληθούν», σχολιάζεται.
Στις 17:20, η μετοχή της τράπεζας ενισχύεται -εν μέσω ανόδου στις αγορές- κατά 3,1% στη Φρανκφούρτη, στα 7,3 ευρώ (από 94+ ευρώ το 2008!), με χρηματιστηριακή αξία ύψους 19,3 δισεκ. ευρώ.

Διαβάστε: Achleitner (Deutsche Bank): Μπορούμε να αντέξουμε σε μία κρίση, χωρίς κρατική βοήθεια

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης