Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Google μετέφερε 19,9 δισ. ευρώ στον «φορολογικό παράδεισο» των Βερμούδων, το 2017

Η Google μετέφερε 19,9 δισ. ευρώ στον «φορολογικό παράδεισο» των Βερμούδων, το 2017
Η Google μετέφερε πολλά δισ. ευρώ σε «φορολογικό παράδεισο» το 2017
Το ποσό των 19,9 δισεκ. ευρώ «μετέφερε» στον «φορολογικό παράδεισο» των Βερμούδων το 2017, η κολοσσιαία Google, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο ολλανδικό εμπορικό επιμελητήριο.
Το ποσό που διοχετεύθηκε μέσω της Google Ολλανδίας ανήλθε σε 4 δισεκ. ευρώ, υψηλότερο σε σύγκριση με το 2016, επισημαίνεται.
Η θυγατρική στην Ολλανδία χρησιμοποιείται για τη μεταφορά εσόδων από δραστηριότητες εκτός ΗΠΑ προς τη Google Ιρλανδίας, η οποία έχει έδρα στις Βερμούδες, όπου οι εταιρείες πληρώνουν μηδενικό φόρο.
Η Google Ολλανδίας πλήρωσε 3,4 εκατ. ευρώ φόρους στην Ολλανδία το 2017 για ακαθάριστα κέρδη 13,6 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Η συγκεκριμένη φορολογική στρατηγική που είναι γνωστή ως «διπλό ιρλανδικό, ολλανδικό σάντουϊτς».
«Πληρώνουμε όλους τους φόρους που μας αναλογούν και συμμορφωνόμαστε με τη φορολογική νομοθεσία σε κάθε χώρα που λειτουργούμε σε όλον τον κόσμο», σημειώνει η Google σε ανακοίνωση της.

Τον περασμένο Οκτώβριο, υπενθυμίζεται, η Google προσέφυγε ενάντια στο πρόστιμο ύψους 4,34 δισεκ. ευρώ που της επέβαλαν τον Ιούλιο οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού.
Η ΕΕ διαπίστωσε ότι η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google ενίσχυσε παρανόμως την πλεονεκτική της θέση στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας από το 2011, αναγκάζοντας τους κατασκευαστές συσκευών Android να προεγκαθιστούν το Google Search και το browser Chrome μαζί με το Google Play app store, πληρώνοντάς τους μόνο για το Google Search και αποκλείοντάς τους από την χρήση τροποποιημένων μορφών του Android.

Εντυπωσιακή αύξηση κερδών για την Alphabet

Εντυπωσιακή αύξηση κερδών παρουσίασε και το τρίτο τρίμηνο του 2018 η Alphabet, με το ασύλληπτο ποσό να φθάνει τα 9,19 δισεκ. δολάρια, από 6,73 δισεκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Τα έσοδα για τη μητρική της κολοσσιαίας Google ανήλθαν σε 33,74 δισεκ. δολάρια για το ίδιο χρονικό διάστημα, από 27,77 δισεκ. πέρυσι.
Για το τέταρτο τρίμηνο, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός αναμένει έσοδα άνω των 31 δισεκ. δολαρίων, επισημαίνεται.
Αμφότερες επιδόσεις ξεπέρασαν οριακά τις εκτιμήσεις των αναλυτών -σε έρευνα της FactSet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης