Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές, εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Άνοδος 3,37% για DAX

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές, εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Άνοδος 3,37% για DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 2,83% κι έκλεισε στις 343,38 μονάδες
Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν σήμερα (4/1/2019) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δεχόμενα ώθηση από την είδηση ότι οι ΗΠΑ και Κίνα θα πραγματοποιήσουν έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το εμπόριο την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να επιλύσουν τις διαφορές που έχουν προκύψει κατά τους τελευταίους μήνες.


Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 2,83% κι έκλεισε στις 343,38 μονάδες, με όλους τους κλάδους να βρίσκονται σε θετικό έδαφος.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη «εκτοξεύτηκε» κατά 3,37% κι έκλεισε στις 10.767,69 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 2,16% στις 6.837,42 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με κέρδη 2,72% στις 4.737,12 μονάδες.




Μεγάλη ήταν η άνοδος και για τον δείκτη FTSE MIB στο Μιλάνο, ο οποίος ενισχύθηκε επίσης κατά 3,37% κι έκλεισε στις 18.831,79 μονάδες.


Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα έχουν συνάντηση στο Πεκίνο στις 7 και 8 Ιανουαρίου του 2019, προκειμένου να ξεκινήσει ο πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων μετά τη συνάντηση που είχαν τον περασμένο μήνα οι πρόεδροι Donald Trump και Xi Jinping.
Η πλευρά του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε την ελπίδα της ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι «θετικές και εποικοδομητικές» προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή «η σημαντική συναίνεση που επιτεύχθηκε» κατά τη συνάντηση των δύο προέδρων στη Σύνοδο των G20 στην Αργεντινή.
Από τις καλύτερες επιδόσεις κατέγραψαν οι μετοχές πρώτων υλών, λόγω της σημαντικής έκθεσης του κλάδου στην Κίνα, με τον σχετικό δείκτη να σημειώνει άνοδο άνω του 5%.
Μεταξύ των μετοχών, σημαντική ήταν η άνοδος που κατέγραψε η γερμανική εταιρεία παραγωγής χαλκού Aurubis, η οποία ενισχύθηκε κατά 5,9%, ενώ η μετοχή της επίσης γερμανικής Bayer κατέγραψε άνοδο 6,7%.
Αντίθετα, η Sainsbury υποχώρησε κατά 1,1%, μετά την απόφαση των Jefferies, HSBC και Bernstein να υποβαθμίσουν τις τιμές - στόχους τους για τη μετοχή της εταιρείας.
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με τον σχετικό δείκτη να ενισχύεται κατά 4,5% και τις γερμανικές Daimler, Volkswagen και BMW να καταγράφουν κέρδη 5,1%, 4,2% και 3,9% αντίστοιχα.
Οι επενδυτές έδειξαν να αγνοούν ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για την Ευρωζώνη, όπου η επιχειρηματική δραστηριότητα σημείωσε περαιτέρω πτώση τον Δεκέμβριο του 2018, υποχωρώντας μάλιστα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στις 51,1 μονάδες, από 52,7 μονάδες τον Νοέμβριο, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από συρρίκνωση, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση του δείκτη θα περιοριστεί στις 51,3 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης