Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το Ιράν αναβαθμίζει το στόλο του με τεχνολογία stealth και νέους πυραύλους για να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ

tags :
Το Ιράν αναβαθμίζει το στόλο του με τεχνολογία stealth και νέους πυραύλους για να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ
Το Ιράν αναβαθμίζει το στόλο του με τεχνολογία stealth και νέους πυραύλους για να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ
Ο διοικητής των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) ανακοίνωσε ότι το IRGC ετοιμάζεται να αναβαθμίσει τα ταχύπλοα πλοία του με τεχνολογίες stealth και νέους πυραύλους καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον κοντά στο Στενό του Ορμούζ.



«Το ναυτικό του IRGC αποδίδει μεγάλη σημασία στην υψηλή ταχύτητα και την ευελιξία των σκαφών του στις αποστολές», ανέφερε ο Alireza Tangsiri, ο ανώτατος κυβερνήτης του ναυτικού του IRGC, όπως δήλωσε η Press TV.
«Σχεδιάζουμε να εξοπλίσουμε τα ταχύπλοα σκάφη του IRGC με τεχνολογία stealth που αποφεύγει ραντάρ αυξάνοντας ταυτόχρονα την ταχύτητά τους για να διεκπεραιώσουν τις αποστολές τους», ανέφερε, προσθέτοντας ότι "νέοι πύραυλοι που κινούνται με πολύ μεγάλη ταχύτητα εγκαθίστανται στα σκάφη του IRGC».



Ο Tangsiri επεσήμανε ότι  «παρακολουθούμε διαρκώς το Ναυτικό των ΗΠΑ και έχουμε πλήρη επίγνωση καθώς κινούνται μέσα στον Κόλπο.
«Η παρουσία ξένων δυνάμεων στην περιοχή διαταράσσει την ασφάλεια, σημειώνοντας ότι οι περιφερειακές χώρες είναι σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλειά τους μέσω της διοργάνωσης κοινών στρατιωτικών ελιγμών και της ενίσχυσης της συνεργασίας», πρόσθεσε.
Την Κυριακή, ο Πρόεδρος των Αρχηγών του Στρατού των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Mohammad Baqeri δήλωσε ότι οι ΗΠΑ προκαλούν νέους φόβους στον Κόλπο μέσω της παρουσίας του στην περιοχή.
«Οι Αμερικανοί πάντα έχουν σπείρει ανασφάλεια όπου και αν είχαν παρουσία», δήλωσε ο Baqeri στους δημοσιογράφους.
Τόνισε ότι οι χώρες του Κόλπου είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους και η αμερικανική παρουσία στην περιοχή δημιουργεί περισσότερες αβεβαιότητες.



Νωρίτερα το Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Mohammad Javad Zarif ανέφερε ότι τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στον Κόλπο είναι «παράνομη πράξη».
«Η αυξημένη παρουσία των Αμερικανών στον Κόλπο ανέκαθεν αποτελούσε απειλές για τα περιφερειακά κράτη», ανέφερε.
Οι IRGC πραγματοποίησαν πρόσφατα μια σημαντική στρατιωτική άσκηση στον Κόλπο, ξεκινώντας για πρώτη φορά έναν «επιθετικό» ελιγμό εναντίον των εχθρικών δυνάμεων.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ασκήσεων, ο Αναπληρωτής Αρχηγός του Στρατού Συντονισμού του Ιράν, Habibollah Sayyari, δήλωσε ότι το Ιράν δεν θα επιτρέψει ποτέ στα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ να πλεύσουν κοντά στα χωρικά του ύδατα.
Το Στενό του Ορμούζ είναι η κυριότερη θαλάσσια διαδρομή μέσω της οποίας οι εξαγωγείς του Περσικού Κόλπου - Μπαχρέιν, Ιράν, Ιράκ, Κουβέιτ, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - μεταφέρουν το πετρέλαιο τους στις διεθνείς αγορές.
Το στενό είναι περίπου 21 μίλια σε όλο το στενότερο σημείο, που συνορεύει με το Ιράν και το Ομάν.



Η Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια υπολογίζει ότι περίπου 17 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, το 35% των παγκόσμιων εξαγωγών πετρελαίου, περνούν από το Στενό του Ορμούζ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης