Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Η τωρινή συμφωνία για το Brexit είναι η καλύτερη δυνατή

Macron: Η τωρινή συμφωνία για το Brexit είναι η καλύτερη δυνατή
Το σχόλιο του Emmanuel Macron για το Brexit
Ο Emmanuel Macron ξεκαθάρισε στην πρωθυπουργό της Βρετανίας ότι η συμφωνία, την οποία η ίδια διαπραγματεύτηκε για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι «η καλύτερη δυνατή».
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος από το Ελιζέ «ο πρόεδρος επαναδιατύπωσε τη στήριξή του στη συμφωνία που επιτεύχθηκε την 25η Νοεμβρίου, που είναι η καλύτερη δυνατή για όλες τις πλευρές», σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν την Παρασκευή (4/1).
«Φιλική» τηλεφωνική συνδιάλεξη για το Brexit με την πρωθυπουργό της Βρετανίας είχε νωρίτερα και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker.
Στόχος της βρετανίδας πρωθυπουργού είναι να κερδίσει νομικά δεσμευτικές διαβεβαιώσεις ότι το λεγόμενο 'backstop' για την αποφυγή σκληρών συνόρων στη νήσο της Ιρλανδίας θα είναι προσωρινό.
Η κα Theresa May χρειάζεται αυτές τις διαβεβαιώσεις πριν από την ψηφοφορία επί της συμφωνίας του Brexit, που περιλαμβάνει το backstop, τη μεθεπόμενη εβδομάδα.
Έχουν προηγηθεί τις τελευταίες ημέρες συνδιαλέξεις με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Ολλανδίας, όπως και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης