Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σε κατάσταση ύψιστης πολεμικής ετοιμότητας τέθηκε ο στρατός της Κίνας - Το μήνυμα στις ΗΠΑ

Σε κατάσταση ύψιστης πολεμικής ετοιμότητας τέθηκε ο στρατός της Κίνας - Το μήνυμα στις ΗΠΑ
Η Κίνα επιδιώκει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της εν μέσω εδαφικών διαφορών στη θάλασσα της Νότιας Κίνας
Σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας έθεσε τον στρατό της Κίνας ο πρόεδρος της ασιατικής χώρας Xi Jinping σε συνάντηση, που είχε με την ανώτατη ηγεσία των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων.
Η Κίνα επιδιώκει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της εν μέσω εδαφικών διαφορών στη θάλασσα της Νότιας Κίνας και της κλιμάκωσης της έντασης με τις ΗΠΑ από ζητήματα, που αφορούν από το εμπόριο έως το καθεστώς της Ταϊβάν, σημειώνει το Reuters.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέφερε τη δήλωση του Xi, πως η Κίνα αντιμετωπίζει αυξανόμενους κινδύνους και προκλήσεις και ότι οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να εργαστούν για να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας και ανάπτυξης.
Ο Xi, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να σχεδιάσουν στρατηγικές για τη νέα εποχή και να αναλάβουν ευθύνες για την προετοιμασία και την διεξαγωγή πολέμου.
«Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια περίοδο σημαντικών αλλαγών που δεν παρατηρήθηκαν ποτέ σε έναν αιώνα και η Κίνα εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια σημαντική περίοδο στρατηγικής ευκαιρίας για ανάπτυξη»,επισήμανε.
Πρόσθεσε δε, πως ο κινεζικός στρατός πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθεί γρήγορα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και την ανάπτυξη νέων τύπων δυνάμεων μάχης.
Τα σχόλια του Xi ακολούθησαν χρονικά τις δηλώσεις του την Τετάρτη (2/1/2019) ότι η Κίνα εξακολουθεί να επιφυλάσσεται του δικαιώματος να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να επιτύχει την επανένωση με την και να αποτρέψει την ανεξαρτησία του νησιού.
Να σημειωθεί ότι, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έχει υπογράψει νόμο για την Πρωτοβουλία Ασφάλειας της Ασίας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση των ΗΠΑ για την εδαφική ακεραιότητα της Ταϊβάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης