Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Διαδηλώσεις κατά του Orban για την τροποποίηση του εργατικού δικαίου

Ουγγαρία: Διαδηλώσεις κατά του Orban για την τροποποίηση του εργατικού δικαίου
Αντιπολιτευόμενες ομάδες πραγματοποίησαν πολλές συγκεντρώσεις τις προηγούμενες μέρες στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας
Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο κέντρο της Βουδαπέστης το Σάββατο (5/1/2019) προκειμένου  να διαμαρτυρηθούν εναντίον ενός νέου νόμου που επιτρέπει στους εργοδότες να ζητούν από το προσωπικό να εργάζεται έως 400 ώρες ανά έτος υπερωριών.
Αντιπολιτευόμενες ομάδες πραγματοποίησαν πολλές συγκεντρώσεις τις προηγούμενες μέρες στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας αι σε άλλες πόλεις ενάντια σε αυτό που χαρακτήρισαν ως αυταρχικό νόμο του εθνικιστή πρωθυπουργού Viktor Orban.
H διαδήλωση του Σαββάτου, που οργανώθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα συνδικάτα και ομάδες πολιτών, στοχεύει κυρίως ενάντια στο νέο εργατικό δίκαιο που δέχεται κριτική ως «δουλεμπορικό».  
Η τροποποίηση του εργατικού δικαίου που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο 2018 αντιμετώπισε έντονη κριτική και πυροδότησε τη μεγαλύτερη διαδήλωση στο δρόμο μέσα σε ένα χρόνο.
Ορισμένες από τις κυριότερες συνδικαλιστικές ομάδες μπορεί να κατέλθουν σε απεργία εάν η κυβέρνηση δεν καθίσει μαζί τους για να διαπραγματευτεί, αναφέρει το Reuters.
Η συμμετοχή των συνδικαλιστικών οργανώσεων στην Ουγγαρία εκτιμάται ότι είναι κάτω από το ένα δέκατο του εργατικού δυναμικού, περίπου το ήμισυ του επιπέδου στη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης